tisdag 15 augusti 2017

Nordkalk olycka hovrätten

Platschefen dömdes för grovt arbetsmiljöbrott i tingsrätten. Vid den första olyckan brännskadades en inhyrd i ansiktet av utströmmande. För drygt ett år sedan fälldes en tidigare platschef på Nordkalk för grovt arbetsmiljöbrott, efter den uppmärksammade olyckan i Luleå där het frätande kalk. Nordkalk och platschefen fälldes redan av tingsrätten i mars fjol, men efter överklagade slår hovrätten för övre Norrland fast domen.


I dag drar rättegången i hovrätten igång om Kalkugnsolyckan.

Nordkalk har överklagat tingsrättsdomen där företaget fälldes för att ha orsakat. I mars förra året dömdes Nordkalk AB i tingsrätten med anledning av kalkugnsolyckan där kokhet och frätande kalk vällde ut över fem arbetare inne.


Advokaten Magnus Ericsson, som företräder familjen till mannen som omkom i olyckan, säger till radiokanalen att väntan är svår för de anhöriga. Gustaf Seppelin Solli skadades allvarligt i olyckan på Nordkalk. Nordkalk överklagade, och nu prövas ansvaret för den svåra olyckan i hovrätten för övre Norrland. Dom mot Nordkalk för dödsolycka fastställs.


Lokal nyhetssajt med nyheter från Nyköping, Gnesta, Trosa och Sörmland.

Två externa firmor togs in för att fixa problemet. När kalkugnen rengjordes med. Nordkalk döms till företagsböter för den uppmärksammade olyckan i Luleå där en ung man dog och en.


Hovrätten dömer en chef på Scania samt en chef på. Företaget Nordkalk och dess dåvarande platschef bär ansvar för en arbetsplatsolycka med dödlig utgång, slår hovrätten fast. Olyckan inträffade i samband med arbete för att ta bort en sinterväxt i kalkugnens ena schakt. Att anlita en entreprenör för.


I dag meddelade hovrätten dom i målet mot Nordkalk. Det är en mycket tragisk olycka, men hovrättens besked ger ändå en liten upprättelse åt offren. Gustaf, år, märktes för livet när han fick 55-procentiga brännskador vid kalkugnsolyckan på Nordkalk i. Två unga arbetare skadades svårt och en avled senare. Det tog sju år innan ansvar för dödsolyckan på Nordkalk kunde avkrävas och de drabbade.


Vad vi kan göra och som olyckan kan bidra me. Det slår hovrättsrådet Pia Sandeskog fast i ett pressmeddelande efter domen från hovrätten. Nu ska hovrätten pröva ansvaret för Nordkalkolyckan.


Lyssna: Nordkalkugnsolyckan.

UMEÅ UMEÅ Under tisdagen möts parterna i kalkolyckan igen då hovrätten ska pröva fallet. Finländska kalkstensföretaget Nordkalk fälls för en uppmärksammad olycka i Sverige där en ung man dog och en annan brännskadades mycket svårt. Nordkalksolyckan upp i hovrätten tisdag den april 14:39. En platschef och Nordkalk dömdes.


I tingsrätten fälldes en tidigare. BROTT Brott När Nordkalk -rättegången nu inleds så är inte bara åklagaren på de anklagandes sida.


De som råkade illa vid olyckan har jurister som bevakar målet. En enig hovrätt fastställde i dag tingsrättens dom mot Nordkalk.


Nordkalk hade ett tag innan olyckorna haft problem med kalktillverkningen i den aktuella ugnen utan att veta vad det berodde på. Bekämpning av sinter är väldigt. Både Nordkalk och den tidigare platschefen har. Tingsrätten fann att olyckan sannolikt kunnat.


I dag faller domen i det uppmärksammade målet om olyckan vid Nordkalk. I fjol dog personer i olyckor på jobbet. En ung man dog och en brännskadades mycket svårt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.