måndag 25 september 2017

Lacka betongskiva

Ytbehandla en betongskiva. Den här ytbehandlingen fungerar såväl på en köksbänkskiva som en bordsskiva. Jotun har en olja som heter Oxanolja. Den används för att dammbinda.


Därför, låt alltid betongskivan vila minst dagar innan behandling påbörjas. Guiden kan användas för skivor som är slipade, finslipade.


Lacka betongskiva

Vill man vara ännu säkrare så ska man behandla sin betongskiva med ättika. Slipa betongskivan med grovt och fint sandpapper. Ta bort skivan ur formen genom att skruva av reglarna och vänd sedan på den.


Men för att ge betongen en mjukhet och behaglig lyster samt fullända funktionen som diskbänk, krävs en. Loftgången är utomhus men under tak. En betongskiva kan även lackas med ett färglöst vattenbaserat lack.


Mina erfarenheter av ytbehandling är att jag föredrar stt behandla skivor med. I lördags behandlade vi uteplatsen som vi gjöt i somras. När vi gjorde gjutningen valde vi att låta glätta ytan, vilket gör den jämnare, slätare och mindre.


Om någon lägger ifrån sig ett äppelskrutt eller en smaskig kaka på en obehandlad betongskiva så blir det en fläck – och den går aldrig bort. Dock tycker inte min sambo det blir så bra med vita luckor, betongskiva och gråa väggar. Och visst, det går att lacka eller så. Nu har vi bytt bänkskiva och köpt oss en fin i ek på Ikea.


Lacka betongskiva

Jag har hört att Ikeas olja inte är bra, någon som. Fråga Experten: Material för golvvärme?


Lacka betongskiva

Med tanke på utseende och användarkomfort är bänkskivor av granit och kvartssten det bästa valet, men för bekymmersfri daglig användning och för att behålla. Slipningen Slipningen av bänkskivorna tog sjukt lång tid men jag tyckte det var viktigt att underlaget blev bra innan jag började olja.


Slipa och olja in din bänkskiva – vi guidar dig steg för steg i slipning och oljning av din bänkskiva. Det funkar att lacka efter att ytan behandlats med vattenglas, men inte tvärt om. Det är inte alltid lätt att välja bänkskiva till ditt drömkök. Om du vill ha en bänkskiva som kan anpassas perfekt efter din kökslösning är våra.


Det finns många olika sorters oljor och vax som man kan behandla betongskivor med. Nu kan du lacka med pulver och får en tålig yta som inte släpper eller.


Vill du inte vaxa eller lacka tycker jag att du ska olja in skivan. Behandla ditt golv, vi har ett sortiment av både en- och tvåkomponentiga produkter. Våra produkter och system passa alla olika typer av golvmålning och ytbeläggning.


Ifö cera mjukstängande sits. Här på CFF Industrigolv är vi specialister på allt som rör olika typer av golv, och vi erbjuder ett brett utbud av tjänster för.


När jag en gång pratade med Bo Hansson om skivspelaren Continou sa han att de i början hade problem. Soffbordets betongskiva är hemmagjuten och sidobordet är ommålat i samma färg som dörrkarmarna. Kop betongskiva inomhus till bord m. Sa gjuter du ett eget bord i betong. Då håller de inte lika länge utomhus, men det går att lacka eller olja för hållbarare yta.


Betongskivor inomhus fraktfritt. Förebilden har som ni ser varit House Doctors bord med betongskiva, men jag ville ha det lite nättare.


Vi (läs Oscar) har börjat slipa och lacka om våra innedörrar. Man kan också lacka metall med Zapon-lack. De har varit i ett ganska dåligt skick, smutsiga och repiga, men nu är tre av dem väldigt fina.


Köksportalen är Sveriges ledande mässa om kök och vitvaror! Här hittar du allt som du behöver till ditt nya kök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.