torsdag 21 september 2017

Skogsbrand bredaryd

Skogsbrand bredaryd

Inom loppet av några timmar hade branden spridits över ett 2ha stort. Räddningstjänsten uppger att det blåser i området, där det råder stor risk för skogsbrand.


Inledningsvis var det brandmän som bekämpade skogsbranden. Drygt 1personer finns på plats för att bekämpa branden. En omfattande skogsbrand i Värnamo kommun var under måndagsmorgonen fortfarande inte under kontroll. Uppgifter under helgen gjorde gällande att det var en naturvårdsbränning tidigare i förra veckan som startat skogsbranden.


Bredaryd och Reftele skickades till branden. Din leverantör av helikoptertjänster i södra sverige! Vi erbjuder precisionslyft till platser där kranbilar eller traditionella metoder inte räcker till. Kraftig rök sprider sig med vinden och är bland annat synlig i Värnamo.


Brandmän från Sävsjö larmades till en skogsbrand under eftermiddagen på tisdagen. Svårtillgängliga skogsbranden släckt. Larmade om krockad bil och aggressiv förare dec. Granne hjälte - slog larm och räddade boningshuset.


Skogsbrand bredaryd

En stor skogsbrand rasar just nu i närheten av Klerkeboda i nordvästra delarna av Nybro kommun (se karta bland bilderna). Per Persson, tjänstgörande insatsledare. Under morgontimmarna har läget blivit betydligt mer gynnsamt när det gäller insatserna mot skogsbranden i trakterna av Målerås.


Omkring brandmän bekämpar den skogsbrand utanför Värnamo som startade på tisdagen. En helikopter kan komma att kallas in för att få elden under kontroll. Vi eftersträvar också att producera beredskap för nya olyckor samtidigt som vi hanterar exempelvis en stor skogsbrand.


Läs nyheter, artiklar och se tv-klipp om Värnamo på Aftonbladet. Montering av golvbjälklag. Jag samtycker till att ni behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka nyheter till mig.


Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår dataskyddspolicy. Larmet kom in till SOS strax efter halv två på tisdagseftermiddagen. En skogsbrand rasade på tisdagseftermiddagen utanför Reftele i Jönköpings län.


Enligt räddningstjänsten brann en yta som motsvarar två fotbollsplaner. Det finns alltid en grupp i jour dygnet runt året om. Jag hoppas att de ska ta med sig den kunskapen vid nästa skogsbrand och fatta sina beslut. Vi har inga inrapporterade.


Men vid senare kontroll visade det sig att omfattningen av skogsbranden var 1x 150. Det råder eldningsförbud och stor brandrisk på många håll i landet.


I Borgstena, ett mindre samhälle i förbundets norra delar, finns ett av våra sex räddningsvärn. Ett värn som har ett sågverk att tacka för mycket o. Skogsbranden uppstod i söndags och räddningsarbetet fortskrider under måndagen. Tufft läge vid skogsbrand.


Det är inte helt orimligt att. Effekter på råvatten till dricksvatten på grund av skogsbrand. Värmen har gjort att det råder brandrisk i stora delar av landet och även Värmlands län har nu infört. Men sämre för skog och mark.


Skogsbrand bredaryd

Ett av våra sex räddningsvärn finns i Länghem. Värnet rycker ut ett tjugotal gånger varje år och deras geografiska läge gör att de arbetar ihop med. Sandviks socken har medeltida ursprung.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.