onsdag 11 oktober 2017

Betsa oljad ek

Har tröttnat lite på de oljade bänkskivorna och undrar om det går att betsa oljad ek ? Eller måste den vara obehandlad? Jag har haft några hyllor och tavellister i ek. Lär dig att betsa trä med gör det själv beskrivning.


Vid förbehandling av till exempel ek och bok bör du inte gå alltför hårt fram med.

Sv: Kan man göra ett oljat bord mörkare? Frågan är hur bra oljan tar åt sig. En del möbler har ju olja som är som. Med ditt tips ovan, vad krävs det för förarbete innan man målar?


Det runda fönstret blev förstås vitt på andra sidan väggen också. Tänk så stor skillnad lite färg kan göra! Jag håller precis på att undersöka samma sak.

Har varit runt på lite ställen och frågat. Vi har en oljad bänkskiva i ek som jag skulle vilja ha mörkare.


Skivor i massivt trä kräver omtanke och underhåll, men blir också vackrare för varje år som går. Tänk på att olika träslag har olika egenskaper. Har själv ett gammalt ekbord.


Oljar aldrig ek, bara skurar,gärna med såpa,det luktar gott,även. För att kunna betsa en träyta måste färg- och lackskikt tas bort. Vill ha en svart nyans på bordet istället för Ek -färg. Nästa steg blir att betsa ytan.


I det här läget hade jag kunnat välja att olja in bordet istället, jag har dock valt att lacka bordet för att få det mer. När du vill betsa ett golv som är målat eller behandlat med lut, olja eller lack så måste du först slipa det.


Träet ska vara fullständigt rent innan du. Mina knep för att olja in bänkskivorna på.


Bosatt få 1kr gratis att spela för betsa bänkskiva ek detta mycket mer populära när rhode island vinster. Ska du betsa stora ytor, som t ex vägg- och takpanel samt golv?

Då kan du pröva att lägga på betsen med svamp. Viktigt vid betsning av ek. När du slipat ditt trägolv, eller om det är ett helt nytt golv, är det bra att behandla för en snygg finish.


Betsa golvet i den nyans du gillar bäst och följ. Vår tanke var från början att slipa och betsa. CHstol tillverkad i oljad ek. Stolen har en flätad sits av naturfärgat papperssnöre.


Fråga Ska vi betsa eller måla golvet? Vi ska flytta in i ett helt nytt radhus där ekparkett är standard. Eftersom vi är väldigt trötta på ekparkett skulle vi.


Förbered för ett lyckat projekt. Se till att du har allting innan du börjar. För att få ett lyckat resultat undersök först i vilket skick.


Har nyss vågat betsa bänkskiva svart, googlade på det innan och såg att det blev bra för dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.