måndag 13 november 2017

Basning av ek

Undrar om någon har tips vad gäller basning av ek, tider och dylikt, allmänna tips! Vi basade dit en hel bit i fören "U-form" men de gäller att. Jag har sett en man som gjorde de mest fastastiska böjar och svängar av ek.


E-post eller telefon: Lösenord: Glömt kontot? Basning av balkvägare i 2" ek. Historisk har basning skett över öppen eld men i modern tid gör man det i en baslåda. Träakademiens baslåda bestod av ett tre meter långt liggande pvc-rör.


Tekniken kallas basning och är en vanlig metod för att skapa böjda detaljer. Vid plastisk formgivning av. Efter basning kan man öka.


Man kan även använda lönn, björk, körsbär, hassel, ek och. Vid t ex basning av svepspant som skall böjas i flera riktningar och dessutom vridas. Runt dem sitter ett lager av ”cement”, bestående av materialet lignin. En annan teknik, basning, utnyttjar ånga för att böja träet.


Asken har kommit till stor användning främst till basning av spant. Ek har en benägenhet att missfärgas av järn. Varför fungerar basning egentligen? Svepteknik - svepfatet av Leif Blomqvist.


Den våta luften leds ut genom övre delen av torkskåpet och förvärmer ingående torkluft i. Mer om basning av ek längre fram. Här har det kommit rätt långt på väg. Dubbelt spantavstånd därför att där emellan ska spant av ek läggas in. Eken är ett av de värdefullaste träslagen i Sverige.


Basning av ek

Jag håller på att ersätta en bit teak på ankarluckan som har blivit spräckt på grund av en. Med hjälp av ett lätt fyllnadsmedel (microfiber eller slipdamm) ändrar du själv konsistensen för de olika ändamålen. Ek är tungt och svårt att limma. Eksläktet består av över 2arter.


Basning av ek

Skogseken, som vi på Norrgavel använder. Dessutom är den mycket lämplig att böja, främst genom basning. Detta fungerar synnerligen bra.


Fört lägger vi borden i blöt några d. Spant och basning Det finns två olika modeller av spant som används vid. Det är viktigt att man inte använder rör av järn eftersom järnet missfärgar eken. Man lär sig grunderna i huggning av spunning, basning, inpassning av upplängor osv. När man som undertecknad hållit på med renovering i många år.


För att minska risken för missfärgning av blåsvamp. Coasterna som jag gjorde av ek som var. Vid basning blir träet rödaktigt och kallas då Rödbok.


Stävplattan görs av två lager ek, en solid bit blir för benägen att spricka har vi märkt. Enligt boken "Våra ädla lövträd" av Almgren med flera finns trädet naturligt i Europa.


Basning av ek

Tiljor i massiv ek Tjocklek mm. Det blev rött av värmebehandling, s. Spanten som var av ek blev nästan som spagetti så var försiktig.


När man väl hållit på med snickerier länge har man säkert ett lager med olika träslag av torrt virke.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.