Det är visst skillnad på salt och salt ! Finns det någon bevisad smakskillnad mellan flingsalt och vanligt salt, undrade "Vardagskocken" i förra. Ska göra kolor, och där ska det vara msk flingsalt i. Men går det bra med vanligt salt istället?
Salt kan sedan förädlas på.
Vårt flingsalt är 1procent naturligt och godkänt för användning i. Använd vanligt salt i matlagningen. Det blir både enklare och billigare. Ställ fram det goda – men odryga – flingsaltet som bordskrydda. Han malde ner flingsalt och konstaterade att det inte gick att skilja från vanligt salt.
Anledningen till det är för att de salter som säljs i mataffären. Vanligt salt, bordsalt, består till 95% av natriumklori en klorjon.
Resterande 5% utgörs av kemikalier, jo och aluminium. Jag har också vanligt salt och flingsalt från falksalt. Flingsaltet använder jag gärna när jag gör typ. Celtic havssalt har inte den skarpa sälta som vanligt bordssalt har utan en betydligt mjukare smak.
På bordet har jag flingsalt som. Men jag tror inte det är bra i längden att äta väldigt lite salt och precis som vanligt är så försöker man bara.
Falksalt flingsalt Naturell kommer från Cypern i Medelhavet. Det har en unik karaktär och lätt sälta. Grovt salt är ett grovkornigt hushållssalt.
Passar till saltkvarn, inläggningar, saltbädd m. I vanligt bordssalt får man i sig jo. Vi får i oss procent natrium dagligen genom att bara äta förädlad mat som inte ens smakar salt.
Och en fråga till som jag försökt ställa i en annan tråd om salt : Kan man använda flingsalt i en saltkvarn? Hon tycker inte om salt men vi köpte gott flingsalt åt henne och bad att hon skulle ta några korn bara.
Efter återgång till vanligt salt har Na-värdena. Olika typer av salt och dess framställning.
Vanligt koksalt som också kallas vakuumsalt är det salt som är absolut vanligast i matlagning och livsmedelsindustrin. Havssaltet är saltet i sin egna form, med större korn än den raffinerade salt som bordssaltet är. Man kan välja bland olika former av salt som fint och grovt salt, kvarnsalt, smaksatt flingsalt etc. Detta salt har inte den skarpa sälta som vanligt bordssalt har och är gott att dricka.
Blanda i socker och flingsalt. Vi konsumerade vanligt bordssalt eller flingsalt men ingen åt Himalaya salt.
Havssalt som man använder i matlagning tvättas och därför får man samma del natriumklorid som vanligt bordssalt, cirka %. Havssalt och bergssalt innehåller bara lite mindre natriumklorid än vanligt salt. Just örtsalt innehåller lite eller inget jod så därför kan det vara bra att variera den typen av salt med vanligt joderat salt. Jag kommer såklart uppdatera bloggen precis som vanligt. Idag tänkte jag bjuda på ett nytt recept här hemma, nämligen saffranskola med flingsalt.
Dela äpplena i cm-stora tärningar och blanda med de kryddorna i en skål. Om ni är extra förtjusta i salt. Tänk bara på att inte använda vanligt bordssalt.
Runner bakar utan gluten och socker. Både salt som vi själva har på maten och salt som tillsätts under tillverkning av hel- och halvfabrikat bidrar. Natrium finns även i livsmedel som kött.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.