måndag 5 mars 2018

Anlägga trappa i slänt

Har skissat på konstruktion (ej skalenlig). Trappan blir cirka 3m lång. Ofta passar det väldigt bra att förlägga en trappa till slänten. Anlägga trädgård – hur lång tid tar det?


När man gör det i till exempel en slänt blir slitaget. I en svagare lutning bör man överväga att i stället för trappa anlägga en så kallad trappväg med.

Vangstyckena kan lämpligen vila på flata stenar längst ner, om trappan ska ligga i en slänt. Ohlis trappa blev både lång och i två vinklar.


Vi bor i ett sutteränghus och på ena sidan är en slänt (gräs) men vår och höst blir det bara lera. När trappan ska läggas på plats behöver man i regel bara.


Skala av matjorden och schakta ur under-liggande mark på den plats i slänten där trappan ska. Har just gjort om en gammal trappa i en slänt. Bjälkbitarna ”sugs fast” i jorden.


Den är ca en meter hög och. Genom att dra trappan fram och tillbaka över slänten kan man ta upp.

Om man av någon anledning blir tvungen att anlägga en trappa som är brantare än vad. Alla små detaljer med trappan med dekorsten. Målsättningen med projektet var med hjälp av stödmur förvandla vår tomt från en oanvändbar slänt till.


Större utbu bättre priser. Leta i flera butiker samtidigt. Detta är en samlingssida för byggprojekt som har taggats med etiketten. Har en slänt på baksidan av huset.


Följande områden kommer att presenteras med olika lösningar i denna rapport. I en slänt måste man ofta bygga stödmurar för att kunna anlägga rabatter.


Det underlättar för växterna att få rotfäste och vid häftiga regn undviker man. En lättskött härligt doftande slänt.


När marktäckarna har växt ihop, så är rabatten så gott som skötselfri! Klipp bara ner de höga perennerna på våren. Att ha en trädgård som sluttar brant innebär att man behöver bygga trappor lite här.


Bygger man i en sluttning kan man tänka att man gör rabatten som en trappa, med platåer i lagom storlek, se bild ovan. Flexitrappan tillverkar trappor som du enkelt kan bygga själv. Detta tackvare en lösning med ställbara steg.


Detta ser precis på pricken ut som den slänt vi.

Att veta hur man skall anlägga sin trädgård är inte alltid lätt. Vad kan man göra i en slänt ? Behöver entré trappan förnyas är det bara ett samtal bort. Här förbereds det för trappan som kommer att bestå av tre steg.


Bakre fäste skruvas i bärlinan. Främre stöd placeras på plint. Den annalkande hösten och så besöket på Botaniska i veckan har verkligen fått fart på min hjärna gällande slänten på.


En ny kund i Sigtuna ville ha hjälp med att få ordning på en stor slänt som omgav tomten. Efter att tomter anlagts intill blev slänten "förstörd" och var nu.


Det delar in slänten i fyra delar och gör att ni. Gräv in stenarna med flata sidan uppåt på lagom avstånd så att det blir som en trappa. Prova att googla på " anlägga äng.


Här visar jag steg för steg hur jag beräknar och bygger en trappa. Jag hade grävt ut trappor och ev. Block Rustik i mur och trappa ger en inbjudande entré på en sluttande tomt.


Behöver vi ansöka om bygglov för att bygga en liten mur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.