torsdag 24 maj 2018

Slipa betongtrappa

Det tar endast några timmar att laga en skadad betongtrappa och allt behöver är en säck färdigblandad betong från byggmarknaden. Vid renovering av en betongtrappa är det viktigt att först ta bort eventuell mossa, tvätta och slipa av trappan så att sprickor och skador är lättare att.


Att putsa eller måla om en gammal sliten betongtrappa innebär bara tillfälliga lösningar. Börja med att högtryckstvätta eller slipa. Re: slipa en inomhustrappa.


Metabo säljer en sådan och skall underlätta.

SÅ HÄR: Reparerar du din betongtrappa. Dölj trappans slitna steg. Renovera trappa av betong?


Här hittar du tips och beskrivning på hur du lagar en betongtrappa och renoverar en yttertrappa av betong till huset. Målning av tidigare målad betongtrappa. Att måla en betongtrappa utomhus är inte lyckat.


Färgen sitter inte kvar och yttertrappan blir hal. Lösningen är en ytskiktsbeläggning med halkskydd.

Slippapper för betong hjälper dig att slipa betong effektivt med oscillerande maskin eller polermaskin med stödrondell 1mm och kan köpas på nätet. Men betong som används som golvmaterial behöver slipas för att kunna användas eftersom det efter gjutning har en ganska ojämn, knagglig och ruffig yta. Jag har en betongtappa framför huvudentren som gjöts förra hösten.


Denna är något ojämn på stegen samt har en liten bula på ena sidan. Vi har en gammal betongtrappa som är ifrån 50-talet där betongen börjar spricka på vissa ställen. Hur lagar man detta på bästa sätt?


Slipad betongyta eller terrazzo. Man kommer då ner till de stenar som utgör betongens ballast. Hela renoveringan av vår dåliga betongtrapp med hjälp av Duracoat kit. När det regnar är det risk att du får en knottrig yta på betongen som gör att du kan behöva slipa ytan efteråt.


Vill du undvika detta kan du. Behandla kvistar med Kvistlack innan du grundmålar. Herrljungatrappan är en trapptillverkare som bedriver produktion enligt gammal tradition som ett gediget hantverk.


Man kan även slipa betongytan och ta bort betonghuden. Detta är även en bra metod om man har en mycket tät yta, t. Väljer du att måla om ett redan målat golv är det viktigt att ytan slipas matt och att all löst sittande färg skrapas bort.


När det är tid att måla om i hemmet så skulle det vara bra om all gammal färg gick att trolla bort.

Ovanstående är cirkapriser under normala förhållanden på rena fria ytor över 1m2. Det går i vissa fall också att helt enkelt slipa bort färgen med en slipmaskin.


Det kan däremot gå hårt åt underlaget. Vi renoverar trappor med våra egentillverkade trapprenoveringar i flerskiktskonstruktion som är halkfritt, varmt. Här har vi samlat lite inspiration över trapprenoveringar vi gjort.


Betongvax ger ytan skydd mot repor och andra skador. I lördags behandlade vi uteplatsen som vi gjöt i somras. När vi gjorde gjutningen valde vi att låta glätta ytan, vilket gör den jämnare, slätare och mindre. Flisby har snygga trappor i trappblock i granit eller betong.


Du kan också bekläda din gamla trappa med trappbeklädnad i skiffer, granit eller med DuraTrapp. Torktid: 6–timmar beroende på skikttjocklek och temperatur. Förpackning: och kg. Plan- och sättsteg av slipad terrazzo och stegnos med språng.


Rak betongtrappa med bärande kupa. Levereras med vidhängande eller lös vilplan. I samband med trappan finns ofta golv som behöver slipas och behandlas vilket vi gärna hjälper till med.


Vi utför dagligen dammfri golvslipning. Allt till ditt byggprojekt. Handla tryggt online hos Bolist. Störst, först, originalet. Det borgar för att du ska få rätt pris och trygg montering. Givetvis med massiv äkta trapprenovering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.