fredag 13 juli 2018

Kvicksilver historia

Hydroargentum eller hydrargentum, grekiska. Symptom uppstod efter kvicksilver användningen. Utsläppen har minskat kraftigt i Sverige, men halterna av kvicksilver i insjöfisk är fortsatt höga.


I jordskorpan är kvicksilver ett sällsynt grundämne. Kvicksilver är ett av de allra farligaste miljögifterna. Det är farligt för miljön och för människors hälsa.

Osäkerheten om kvicksilvrets hälsorisker är oacceptabel" säger miljömedicinaren professor Maths Berlin vid medicinska fakulteten i Lund. Kussmauls bok är fortfarande i högsta grad läsvärd och innehåller dessutom ett långt avsnitt om kvicksilvrets historia - bruk och missbruk.


Historia Porträtt av Gerard. Här kan ni läsa, och lära er mer, om detta ämne. Det har sagts att det inte finns någon sjukdom som har ingripit så djupt i mänsklighetens historia som syfilis.


Upptäckt: Kineser och hinduer har länge känt till ämnet. Det påverkar nervsystemets utveckling hos foster och barn, och centrala nervsystemet.


När vatten började pumpas från Göta älv till Delsjöarna medförde det inte bara att det blev tillåtet att bada i Delsjöarna, det fanns även en mycket.

På talet avfärdade experterna riskerna som Rachel Carson presenterade i boken. Batteriets historia Hur det hela började Statisk elektricitet är en företeelse som varit känd under en mycket lång tid.


Pia var sjuk under många år innan hon kom på att det var amalgamfyllningarnas läckage av kvicksilver som förgiftad henne. Dessa oredligheter har lett fram till fastställandet att läckande kvicksilver från amalgam är extremt.


Den här sajten handlar om kvicksilver, hur farligt det är, var man kan råka ut för det och vad man kan göra för att bli frisk om man är förgiftad av det. Det beräknas att ungefär hälften av kvicksilver bryts i människans historia har använts i gruvdrift.


I det antika Babylon fanns det sju tycken heliga metaller: gul silver, järn, koppar, bly, tenn och kvicksilver. I romersk och grekisk mytologi. SKTF-Tidningen skriver om amalgamets historia i tandvården.


Författad av Niklas Lindstedt som har gjort en genomgång av kvicksilvrets och amalgamets historia. Därför anknöts den till Merkurius. Han hade en exponerad plåt liggande i ett skåp tillsammans med en trasig kvicksilver termometer.


De visste dock inte att kvicksilver, som användes flitigt i både kosmetika och mediciner, är extremt giftigt. I centrum för alkemisternas intresse stod metallerna.


De var sju kända metaller: gul silver, koppar, kvicksilver, tenn. Koppasbos historia i text. Som tur är kan selentillskott hjälpa.

Förhållandet mellan kvicksilver och selen är en historia med ironisk. Ett forum för diskussioner kring vår historia. Norska Sjöförsvaret har fått bekräftat att det finns ton kvicksilver i ett tyskt ubåtsvrak.


Det troliga är att det blir staten som får betala notan för de privata bolagens giftiga historia. Upptäck historien – familjerna, företagen och handelshusen. Lagrat kvicksilver i marken håller bokstavligen på att blåsa bort.


ACES Stockholms universitet. Klicka för att se andra data om denna sida. Spontan reflektion: Hur är det med kvicksilver i vatten? Det som gör det så ohyggligt giftigt är (väl?) ångorna?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.