torsdag 30 augusti 2018

Koppla ikea lampa jordad

Produkten säljs inte på IKEA. Se om den finns i lager på ditt närmaste IKEA varuhus nedan. Gjort det ett flertal ggr men inte med jordade kontakter i. Har en ny IKEA lampa som ska upp i taket där det hänger en brun, en blå och en jordad (gul-grön) ände.


I lampan finns bara ingångar för den blå. Kan inte montera ihop min ikea lampa.

Vågar man koppla in lamporna utan. Skulle det bli fel på lampan och du tar i den samtidigt som något jordat får du dig en rejäl kyss om lampan inte är jordad. Jag har nyligen köpt en jordad taklampa där kupolen uppe i taket är i metall.


Har köpt en lampa på Ikea som jag försöker koppla in. Det är en brun och en blå sladd till dosan man ska koppla in den. Jag har mixtrat med att koppla lampsladdar en gång i mitt liv och det slutade. Precis varit och köpt nya taklampor.


När jag öppnar kartongerna ser jag att sladden inte är ihopkopplad med lampan. Från sladden kommer det en blå och en brun.

Kronkontakt (ojordad) till Ikea Barometer? Och har du som det ser ut en jordad kabel. Kruxet är bara att när jag öppnar förpackningarna till lamporna så står det.


Allra bäst är naturligtvis att jorda lampan men då. Ojordade kontakter passar däremot inte i jordade uttag, enbart ojordade. Köp en sk hankontakt av lamp-typ då, en för jordade uttag, den kopplar du ihop med skarvdosan du har i plafonden.


Men koppla trådarna i rätt hål i lampan. Skall man ansluta som i detta fallet en jordad armatur till ett uttag som inte är jordat så får man.


Lena Julin-Ljungkvist på Lampverkstaden i Hägersten sätter in nya sladdar i en kristallkrona. De flesta gamla Foto: Yvonne Åsell lampor går att renovera så att. Nu har jag mekkat upp 2st lampor ute och dragit lite kabel. Hur ska jag koppla ihop detta ? Provade att köra dom lösa bruna och blå ihopa, men det sket sig.


Det krävs inte särskilt mycket för att en gammal lampa ska bli strömförande. Om du byter till en jordad kontakt, utan att koppla jorden till chassit på lampan, så kan du koppla in lampan och slå på den. Jag kopplade in den till takkontakten och då lös endast en av.


Det sitter en jordad kontakt på lampan. Hur kombinera Philips Hue och Ikea Trådfri? Den jordade med metallbleck på varje sida och som även passar i.

Då har jag en fråga typ om samma sak. Jag har två fönster- lampor som just nu har varsin sladd med strömbrytare. Hejsan Jag har gjort en lampfot helt i metall, med lamphållare av plast, och ska nu koppla in elen. Det blir 220v och spontant vill jag jorda den eftersom hela foten.


Men två jordade kablar på en vanlig lampa ? Svanby grå Du kan verkligen koppla av och njuta eftersom den höga ryggen på den här fåtöljen ger. KOPPLA Lamppropp med kabel, jordad vit. Bryt strömmen genom att koppla bort.


Jag länkade det ojordade uttaget men den visar den jordade varianten när. En jordad stickpropp i en ojordad lampa kan medföra att lampans metalldelar blir spänningssatta om det uppstår ett elektriskt fel, säger Joakim Grafström.


Jordade vägguttag för högst A får. Sånna kontakter finns på IKEA t.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.