onsdag 12 september 2018

Betongplint djup

Oavsett typ av jordmån ska plinten nå fast underlag. Egentligen ska du ner till tjälfritt djup för att vara på … Fortsätt läsa "Armera din betongplint – hur många armeringsjärn och vilken dimension?


Jag har fått olika uppgifter om frostfritt djup. Själv vågade jag inte riskera tjälskjutning utan körde med 70cm-plintar. Byggnader grundläggs på ett djup där marklagren har tillräcklig bärighet och begränsade sättningar.


Där ska inte heller finnas risk för tjällyftning.

Det blir lite krångligare. Välj butik för lagerstatus. För enklare konstruktioner såsom altaner och plank finns inget krav på att gräva hela vägen ner till frostfritt djup. De väger ungefär som en betongplint.


Du ska alltså ta bort material ner till frostfritt djup så att plinten får plats och så det får plats med. Måste man då sätta dem på frostfritt djup ? Eller hur djupt är det som gäller eg? I Stockholmstrakten är frostfritt djup meter, ändå byggs det ganska ofta med betydligt kortare plintar (ca cm) och det går bra ändå.


Vår traditionella betongplint med en.

Plintjärnet är ingjutet till ett djup av 1mm för att ge. Skulle du ändå behöva gräva djupare för att nå stabil jord fyller du helt enkelt.


Grundprincipen för altanbygget är att man på betongplintarna sätter stolpar. En betongplint är användbar till mycket i din trädgård. Gräv gropar till frostfritt djup.


En fast, traditionell betongplint för konstruktioner där de horisontella krafterna är stora och en stabil infästning av virket krävs. Att gjuta plintar på egen hand är inte svårt, tvärtom.


Men det krävs att man är förberedd och vet vad man ska göra. Vi vägleder dig igenom processen! I en öppen plintgrund kombineras plintar med balkar och fribärande bjälklag eller bärlinor. Metoden används vid grundläggning av mindre byggnader.


Dessutom har plintarna ett djupt igjutningshål för exempelvis igjutning av balkskor. Vid behov ingjuter vi även svetsplatta i våra betongplintar. Betongplint med galvaniserade järn. Avstånden mellan järnen är mm.


Kundvagn st Totalt kr. Hos oss finns egentillverkade betongplintar till altan och andra byggprojekt. Välkomna till Blixbo Cement när du behöver bra plintar!


Förpackningens dimensioner ( djup, bred höjd) 20.

Plint S:t Eriks 7Ställbart Utan Järn. Efterjusterbar stolpsko till betongplint 5mm och 7mm. Finns i flera varianter Gå till produkt Visa varianter ? Om marken inte är så bra gräv 2m i diameter.


Få hela byggbeskrivningen här. Justerbar stolpsko för betongplint. Tillgänglig för avhämtning p. Vi tillverkar i dag två typer av betongplint för att fast förankra träkonstruktioner i mark.


Instruktionsfilm som visar arbetsmomenten. En plint bör gjutas på frostfritt djup. Detta varierar beroende på vart i landet man befinner sig så kolla upp detta.


Vad behöver man tänka på när man ska sätta upp stolpar och grind? Här får du tips och beskrivning på hur du sätter upp grind och grindstolpar i trädgården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.