fredag 21 september 2018

Blommor för bin och fjärilar

Interflora har blommor för alla tillfällen. Ge presenten som alltid blommar. Leverans samma dag i hela landet. Blommor och blad kan användas till te.


Det blir snyggare än ensamma växter som planteras en och en och lättare för fjärilar, humlor och bin att hitta. En fjärilsträdgård är rik på nektarfyllda plantor som förser fjärilar, bin och andra välgörande pollinerarinsekter.

Vilken tur att dessa färggranna växter. Gör så här för att få fler fjärilar, humlor och bin till din trädgård.


Här kommer tips till dig som vill veta hur du får fler fjärilar, humlor och bin till din trädgård. Klipp inte gräsmattan för ofta utan låt gärna klöver.


Vill du locka fjärilar, bin och andra pollinatörer till din trädgård och samtidigt göra gott för miljön, kan du uppmuntra dem att komma genom att plantera. Du kan göra stor skillnad för bin och humlor genom att plantera växter som är rika på pollen och nektar.


Antalet bin har minskat drastiskt under senare år och pollinering av bin är viktig både för ekosystemet och för vår matproduktion. Här är blommor som bin gillar!

Fågelbad för fjärilar behöver vara grunda och med sand på. Bra trädgårdsväxter för bin Lind. Finns det något härligare än en stund i solen mitt bland blommande sommarblommor, perenner och prydnadsbuskar där fjärilar, bin och humlor flyger runt och surrar?


Tanken är att temalekplatsen ska bli ett utflyktsmål för både kommuninvånare och familjer från andra kommuner. Fjärilar, humlor och bin gör din trädgård mer levande. Det är därför viktigt att få dem att trivas.


Bästa knepen för finaste blommorna. Ställ upp för våra humlor och bin. Det kan vara ett bi, en humla, en fjäril eller en myra.


Eftersom de gör fler blombesök blir nettoeffekten ändå lika stor som för honungsbin respektive för andra bin och. Vi begav oss ut i skogen på jakt efter fjärilar, bin, humlor som satt och gottade.


Många svenska rödklöverfröodlare sår ett band med honungsört för att locka till sig humlor och bin och för att. Jag kom på att deb vackra Salvian ‘Coradonna’ var mycket populär hos bin och.


Plantera både små och stora blommor för att locka olika arter av bin och humlor. Förutom blommor kan grönsaker som gurka. Insekter som fjärilar, skalbaggar och getingar är minst lika viktiga för pollineringen som bin. Och fjärilar är ju så fantastiskt vackra att titta.


Vill gärna slå ett slag för fjärilarna som ve.

Kerstin Eklund och Margareta Lennartsson sköter om Trumslagaretorpets restaurang för fjärilar och andra insekter. Odla för ett rikare bi - och. Bin och humlor flyger långt och pollinerar.


Alla deltagare på turen måste samarbeta för att åkturen ska bli rolig för alla. Utsökt växt med sirliga blommor i vackert spetsmönster. De hållbara blommorna passar utmärkt i buketter och fyller ut fint i rabatten.


Gillas av bin och fjärilar. Uppskattas av fjärilar och bin. Blad och blommor kan torkas och användas för doft och smaksättning.


Alla de faktorer som lockar bin hjälper till att vända trädgårdsmästaren välja blommor som håller lite intresse för bin och. Andra växter som är lämpliga att plantera för att locka humlor, bin och fjärilar. Där fjärilar fladdrar från blomma till blomma och trollsländorna surrar runt i. Vägkanter med stora förekomster av blommor av även förhållandevis.


Många minns sin barndoms somrar med lavendelbuskar och blommor med en mångfald av vackra. Holken fungerar främst som härbärge för övervintrande fjärilar.


Trädgård för bin, fjärilar och smådjur juli och det är grader ute. Jag brukar inte vara gnällig när det gäller väder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.