torsdag 6 september 2018

Blommor som drar till sig fjärilar

Beställ online redan idag, snabb leverans! Ge presenten som alltid blommar. Vill du locka fjärilar, bin och andra pollinatörer till din trädgård. Min man har en förkärlek till fjärilar och ett önskemål från honom när vi skulle planera hur vår trädgård skulle se ut var att ha växter som drar till sig.


En fjärilsträdgård är rik på nektarfyllda plantor som förser fjärilar. Fjärilar, bin och humlor som vaknar tidigt på.

De flesta trädgårdsblommor har antingen nektar eller pollen som drar till sig. Här är en lista på blommor som lockar till sig fjärilar : Blomstertobak. Starka färger på blommorna ! Växter som drar till sig fjärilar är. Med antennernas hjälp letar sig fjärilarna fram till den.


Det är inte bara blommor som är populära. Deras blommor en en svag och söt doft drar till sig både fjärilar, humlor och bin. Här kommer tips till dig som vill veta hur du får fler fjärilar.

Allt från blommor, odla din egen. Fjärilsmatarens färgstarka utseende med kontrastrika blommor attraherar fjärilar. Vart tog alla fjärilar vägen? Plantera nektarrika blommor och njut av.


Rosenflockeln är som gjord för att dra till sig fjärilar med sina rika. De gula blommorna verkar dra till sig allehanda fjärilar och insekter. En otroligt fin växt och det blir som en sky av blommor.


Den är en av mina absoluta favoriter. Den här lilla växten drar till sig fjärilar och bin. Fåglar sätter i sig mängder. Schersmin är en buske med ljuvligt nattdoftande vita blommor som lockar fjärilar.


Blomman drar till sig fjärilar, humlor och bin. De håller sig vackra i många år. Passar bra som inredningsdetalj i hemmet. Kan du inte sammanställa ett inlägg med växter som drar till sig fjärilar ? Om det är brist på blommor om våren, kan man mata fjärilarna med skivad.


LÄTTODLADE FRÖN SOM GROR - BLOMMOR.

Gullris är en fantastiks växt som vi verkligen ska värna. Blommorna drar inte bara till sig bin, humlor och fjärilar utan är också värdväxt för många insekter. Den drar även till sig humlor och bin.


Holken fungerar främst som härbärge för övervintrande fjärilar. Vilka blommor ska jag välja till sommarängen?


Av de växter som under sommaren drar flest humlor till sig hör definitivt sedumarterna. Här stor fetknopp som alltid är välbesökt. Ytterst få fjärilar kommer att hitta till denna. Lemon Queen’ som med sina enkla gula blommor drar till sig mycket.


Trivs vid vatten och sprider sig med jordstammar. Zinnia elegans vit är en blomma som drar till sig fjärilar och bin. Den lämpar sig utmärkt som snittblomma.


Fast det verkar som om vi har mest av humlor här. Se själv om du går förbi en plantering där mängder av fjärilar fladdrar från blomma till blomma och.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.