tisdag 2 oktober 2018

Biväxter trädgård

Missa inte vår grymma rea under Black Friday. Biväxter, bifoderväxter eller.


Plantera växterna i närheten av bigården eller i din trädgård så att det alltid finns något som blommar under säsongen. Vem tycker inte om lavendel?


Kungsmyntan har mat för alla: Murgröna, mat på hösten: I plantskolornas kataloger tillkommer nya. Andra rabatten till höger från entrén, den s.

Bibuffén”: Här har vi planterat växter som är extra bra för bin och fjärilar. Plantera biväxter i din egen trädgård så blir bin och andra insekter glada.


Hügelkultur), kedjedammar, gåsliv, biväxter, hönsharvar, ängar. Besökare i några av landets främsta parker och trädgårdar kommer i vår och. Torsdag mars Scen Ätbart kl. Lasse Helander, Biodlarna, SBR, Stockholmsdistriktet.


Många vill också locka humlor och bin till sin trädgård för att få bärbuskar eller. Det går också att köpa färdiga fröblandningar med biväxter.


De växter bina hämtar nektar eller pollen från kallas dragväxter.

Vi har gjort en liten lista med ett antal växter där vi lagt in värden. Klicka på bilden och läs om "Våra vanliga biväxter " Tips! Allt om trädgård shop Böcker, tidningar, tillbehör, fröpaket. Väldigt vanliga perenner och en del buskar, med fokus på biväxter.


Första vårbuketten - Nu har jag gått i min trädgård och letat och letat efter vårtecken. Lördag mars Scen Botanisera kl 12. Här får du några tips om vilka blommor, buskar och träd som bin tycker om.


Här hittar du skötselrå tips och artiklar om växter för hem och trädgård från oss på Blomsterlandet men även från andra besökare i forumet. Tyvärr minskar antalet sälgar på grund av gallring och rensning i utkanterna av jordbruksmark och i trädgårdar.


Gul Sötväppling den växt som har rekordet i att locka bin. En av de bästa jordförbättrande växterna. Våra trädgårdar kan förbättra binas livschanser. Så i min trädgård finns massor av växter som jag fått.


Noemi kommer att prata om biodling och biväxter. I trädgården finns det mycket fjärils , humlor- och biväxter som här nedan lavendel. Med de senaste dagarnas värme kom också fjärilarna.


Det fladdrar i trädgården och jag njuter av färgglada påfågelöga och nässelfjärilar! Mina intressen i livet är inredning, sång, musik, en och annan runda golf men framför allt trädgård och allt underbart som hör därtill.


Framtiden i din trädgård är en handbok som i ord.

Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd.


Grön terapi i natur och trädgård – en personlig berättelse, Eva Robild. Satsa på fler biväxter i din trädgård ! Inlägg om På gång i trädgården skrivna av Vägen ut!


Körsbär är en mycket bra biväxt som ger både pollen. Det finns alltså ändå en hel del som den som har tillgång till en trädgård kan göra för att.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.