torsdag 18 oktober 2018

Koppla ojordad lampa till jordat uttag

Vad är det vi ser på bilden? Sladden till lampan till vänster och sladden från lamputtaget i taket till höger? Har ni jordade eller ojordade uttag i. Varför passar jordade kontakter i ojordade uttag men inte tvärtom?


Antingen med jordad eller ojordad. Jag har nyligen köpt en jordad taklampa där kupolen uppe i taket är i metall.

Passar både i jordade och ojordade uttag. Enda undantaget är stickpropp till lampor som saknar.


Försök absolut inte tillverka någon egen "jordning" till lampan, koppla bara inte något. Koppla in taklampa jordat vs. Om man endast har ojordade uttag och. Naturligtvis är det inte förenat med livsfara att ansluta lampan till ett ojordat uttag.


Om det blir ett fel i en apparat som är skyddsjordad och kopplad till ett jordat uttag. Det går inte att stoppa in en gammal ojordad kontakt i ett jordat uttag och det är.

Står du då på diskbänken och byter glödlampa så finns det risk att det är den sista lampan. Vad man ska tänka på är dock att även om man byter till en jordad kontakt blir ju inte lampan. Att ansluta en ojordad lampa till ett jordat uttag.


Hemmet ojordad lampa i jordat uttag. Ett stort glaskylskåp för läsk och öl, stående i klädkammaren, jordad sladd såklart, kopplat till jordat uttag.


Det är så att jag har en lampa i metall och ojordad. Förutsatt att lampan kopplas till ett jordat uttag så är den betydligt säkrare om man bygger. Det finns absolut inga nackdelar att byta från ojordad till jordad. Köp nya vägguttag i Elot webbutik.


När jag kopplade in den såg jag att det är jordad. Några problem för att det är ojordade uttag har jag inte. Har hört att man inte kan koppla UPS till ojordade uttag.


Hz brus i ljudsignalen då de ÄR kopplade till jordat uttag men inte. Antika lampor har alla möjligheter till. En jordad stickpropp i en ojordad lampa kan. Så länge vi har blandat jordade och ojordade rum och blandat jordade och ojordade apparater som kan kopplas ihop.


Med den här grenproppen kan du koppla två stycken lampor till ett uttag.

Ersätter en trasig kontakt på t. Ojordad 3-polig lampkontakt för sladdmontage vid kronkoppling. Gör det möjligt att tända två lampor oberoende av varandra i en. Kruxet är bara att när jag öppnar förpackningarna till lamporna så står det.


Kan man ha ojordat men jordad. Men jag har aldrig själv varit med om att det skulle bli några problem att koppla dem till ojordade uttag. Skulle du köpa exempelvis en äldre lampa som har en ojordad kontakt och. Nätet" kan vara en lampa eller apparat som blivit.


Jordad lamppropp Montering av lamppropp Ojordad lamppropp Lamputtag Lamputtag. Men koppla trådarna i rätt hål i lampan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.