fredag 12 oktober 2018

Spontat virke golv

Hyvlat och spontat virke i gran. Kan användas till golv på höloft eller vind där lite större belastning kan ske. Ett annat vanligt användningsområde är som.


Perfekt material att använda som t. Då golvet ej är nedtorkat så kommer golvplankorna att krympa ihop varvid man.

Som hemmasnickare har du ofta anledning att välja spontat virke, till exempel för golv och paneler. Med spontat virke menas att till exempel brädans ena kantsida. Jag har brutit upp ett spontat golv närmast en vägg i samband med ett byggarbete. Målet var att få loss plankorna hela, men resultatet blev snarare.


Här har vi samlat tabeller på hur mycket virke det beräknas att gå åt i olika delar av ett byggprojekt. Vanligtvis används varmförzinkad trådspik, dim.


Råspont är spontat virke som ofta används till underlag vid taktäckning med t. Kvalitets friggebod av norrlänskt virke för året runt bruk.

Helt färdigbygg ingen byggsats. Massivt spontat mm grangolv. Tidigare brukade man själv få lägga upp virket i rummet för att få det att anpassa sig till den rätta. Tänk på att golv med golvvärme helst inte bör.


Torkningen är 8% vilket gör att golven är klara att läggas in. Brädorna är spontade och oftast även ändspontade. Går utmärkt att kombinera med golvvärme. Den är i regel mm tjock och spontad runt om.


Slätspont är ett enkelt och billigare golv som kan användas på. Samtliga trägolv är av massiv, hyvlad och spontad gran, och tillverkat av virke från norrländska skogarna. Vänligen observera att det kan variera mellan våra butiker. Används bland annat som material till golv.


Förekommer med eller utan underfog. Skruva fast golvet i underlaget. På bjälklag och befintliga träbaserade golv rekommenderars att golvet skruvas fast i underlaget.


Detta är även den enklaste metoden. Leverantör: Norrby Trä Produktion.

Det är vanligt att råspont används som beklädnad i olika byggprocesser relaterade till golv, tak och väggar. Se Virkeskvalitet, Virkessortiment, Vanliga träprofiler. Spont eller spontat virke är.


Auktion: NÄTAUKTION på byggshop med. Se skärmbilder, läs de senaste recensionerna och jämför. Dessutom är träkompositgolvet ekologiskt fördelaktigt, särskilt i jämförelse med tryckimpregnerat virke.


Dubbelfas är en profilerad spontad. Tunna spånskivor som flytande golv vid avjämning av befintligt bärande och. Samverkan mellan undergolv av spontat virke och golvbjälkar kan inte påräknas.


C-klassat virke håller över lag bättre kvalitet och risken att behöva kassera virke är. För bärande konstruktioner, till exempel takstolar och golv – bjälkar används.


Konstruktionsvirke 15x1Planhyvlat Kvistig Furu. På tre dagar klarade vi av baxandet av virke, grunden, golvet och. Vi säljer virke till både företag och privatpersoner.


Fullskaligt sortiment av både hyvlat och ohyvlat virke.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.