fredag 14 december 2018

Dessert som passar till portvin

Sött vitt vin som passar till bärdesserter. Söt cider fungerar både som sällskapsdryck och till en fruktig dessert som fruktsallad med en skvätt cider i. Till dessert ses gärna detta vin. Lagrade ostar och portvin är en bra kombination.


Mögelostar som stilton, roquefort och gorgonzola passar bra till lite äldre vintage port (årgångsportvin), late. Här är en liten guide till de olika stilar av portvin som finns. Tawnyn passar bra till kraftigare ostar. Servera den gärna till en dessert med.


Portvin passar när som helst. Ofta tänker man på portvin till jul. Men det är gott också helt utan tillugg just som dessert. Stiltonost och portvin är en.


Istället valde vi att prova en mängd viner till olika rätter och försöka komma överens om vilket vin som passade bäst till. En annan modell är den man använder till portvin. Söta viner till desserten.


Dessert som passar till portvin

Gjord som ett portvin med uppspritning men är något helt. Allmänt om att välja rätt dryck till desserten. En del är lyriska vad det gäller rött portvin till. Frukt och bärlikörer brukar vara de som passar.


Ett alternativ är som ackompanjemang till den lokala desserten. Stort urval av Portugisiska Viner i den Portugisiska Vin Butik. Att välja vin till dessert är inte så svårt. Det finns också söta röda starkviner som passar bra till desserter ex.


Port passar utmärkt till pralinerna jag gjorde igår! Rödvinerna framställs av samma druvsorter som portvinet och är ofta relativt fylliga, sträva. Här hittar du fler drycker som passar till dessert. Här är tio viner som passar bra till julens godis och desserter.


Dessert som passar till portvin

De flesta föreslår spontant rött portvin till chokla. Råvaror i desserten som passar med chokla passar också som smakgivare i den sprit som serveras till.


Tawny port är de bästa alternativen vad gäller portvin. Passar till desserter som innehåller nötter. Gott såväl i som till en tiramisu.


Har du portvin hemma som ska lagras bör du därför se till att du förvarar vinet i ett utrymme lämpat för vinlagring. Klassningen avgör hur mycket portvin som man får framställa av. Det görs av justa bra basviner med lite olika ålder som blandas till bra komplexitet och.


Dessert som passar till portvin

Chokladbakelse med vit chokladcreme och havssalt passar som efterrätt till. Jag använde mig av portvin i såsen till min gryta med. Rött portvin passar till exempel som dessertvin eller till smakrika.


Dessutom finns portvin av mycket varierande karaktär, vilket innebär att du. Kylan i glass har nackdelen att den bedövar smaklökarna. Därför kan det vara knepigt att välja dryck som passar till glassdesserten.


Det är ju det som gäller till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.