fredag 7 december 2018

Gåsöga mönster

Klassisk vävd bordslöpare med gåsöga-mönster. Finns med matchande bordstablett. Kombineras med fördel tillsammans med mönstrad eller enfärgad duk.


Gåsöga mönster

Ett av de mönster som ständigt återkommer i mattor och textilier är mönstret gåsöga. Det är ett gammalt mönster som funnits med i den svenska.


Orissa är en fin handvävd ullmatta med ett klassiskt gåsöga-mönster. Här ser du Orissa i färgen rosa. Matta i ull som är ett verkligt hantverk. Mattan har ett klassiskt gåsöga mönster och går att använda.


ELLE Decoration Swedish Design Awards! Nu i nya färger - puderrosa, rostbrun, dimgrön, jeansblå och grafitgrå! Mönstret kan te sig enkelt.


Observera att mönster endast säljs tillsammans med garn. Solvningen och trampningen bestämmer mönsterbilden. Du kan även måttbeställa mattan i önskad bred.


Gåsöga mönster

Skillnaden är att man gör ett inslag med mattvarp i tuskaft mellan varje gåsöga. Gåsöga är ett av dessa mönster. Härlig handvävd bomullspläd med gåsöga-mönster. Designad av Margot Barolo och Ulrika Mårtensson.


Efter en dags hårt arbete var väven uppsatt och det var dags att börja väva. Jag hade bläddrat i böcker för att få idéer vad gäller mönster och klippt. Gotländska stick- mönster.


Reflexgarn ( 52% ull, 33% akryl, 15% reflekterande garn ) Svart – 01. Man kan trampa gåsöga så, men det är inte rätt. Om mattan är liten kan man väl få frossa i mönster.


Kundvagn st Totalt kr. Logga in för att hämta en sparad kundvagn. Textil Hemslöjd - Vi tillvaratar, utvecklar och förnyar slöjden som kultur och näring.


Hundtand är ett mönster som kan framställas genom att man väver kypert med olikfärgade garner. Andra typer av kypert är högerkypert, vänsterkypert. Idag öppnar vi andra luckan i årets adventskalender! Matta Orissa i handvävd ull med gåsöga-mönster.


Gåsöga mönster

Unik pläd av bästa kvalité. Linne i härligt tjock kvalitet. Boken handlar om linnedräll, högkvalitativa duktyg, bondesamhällets lyx och hemslöjdens stolthet. Tillbringade kvällen i vävstolen och lagom tills sonen skulle sova så var allt klart.


Var bara tvungen att provväva lite, utan att slå alltför. Vi har ett brett utbud av varpar som vi kan erbjuda dig som vävare. Du kan få hjälp med val av inslag och färger inför vävningen. Utbudet av garner i Vävstugan.


Möjligheterna är enorma då du kan välja bland 1färger, flertalet mönster, och kombinera dem exakt så som du vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.