onsdag 17 april 2019

Granitblock mur

Stapelmuren är en variant av kvadermuren som byggs med massiva granitblock som staplas i jämnhöga skift till önskad höjd. Murar i betong eller natursten optimerar din tomts förutsättningar. Vi har ett brett utbud av produkter för både fristående murar och stödmurar, allt för att. Med det unika mursystemets normalblock, hörn- och avslutningsblock samt den vackra topplattan.


Förra året byggde vi ett stort orangeri som vilar på en mur av gamla granitblock.

Givetvis har dessa block murats och det är jättebra men på några ställen så. Mursten i många olika stentyper.


Vi på Svenska Stengruppen har alla sorters murstenar, allt från granitblock till tumlade stenblock. En mur kräver ofta bygglov. När man vill ha en mer regelbunden form av natursten använder man kalksten, skiffer eller granitblock. Allt i Sten erbjuder klassisk svensk Bohusgranit men även egenimporterad granit från Kina och Portugal.


Granit och granitprodukter, vi har Sveriges största sortiment.

Alltid bra priser och billiga frakter. Beställ din granitsten hos Stenbolaget nu! Designa din egen trappa i granit. Med hjälp av enstaka blocksteg i granit tar du lätt upp mindre nivåskillnader i terrängen och bygger upp en entrétrappa.


Murar av natursten, Murar av råhuggen granit i Göteborg. Välj Allt I Mark: Till naturstensmur levererar vi natursten i varierande storlekar, från 100mm till 800mm. Hos oss hittar du allt inom mur , marksten och anläggningsmaterial. Med Sveriges största lager kan du räkna med snabb leverans.


Vi är ett företag som erbjuder allt inom mur - och putsarbeten, och är verksamma runt om i hela Mälardalen samt. Som standard levererar vi din mur med sågad undersida, vid enkelsidig mur tillverkar vi muren med 200±mm. Luma finns i olika varianter med möjlighet till infästning på mur och fristående med ställbara fötter och armstöd som tillbehör.


Blockstensmurar tillverkas av råkilade granitblock. Se Lumas hela produktsystem. Riktigt gamla murar är lagda utan murbruk och kallas då kall- eller torrmurar. I den här vackra trappan är dessutom trappstegen av stora hela granitblock.


Massiva granitblock med råkilade långsidor och sågade ändar.

Lämplig fogbredd är 8-mm. Vi har en tvist med vårt byggbolag som gjutit höga husgrunder (vissa meter höga) och använt bräckt vatten från havet i Stockholms skärgård. Svagt sväng fristående mur av granitblock med råkopp och krysshamrad ovansida.


Murens ovansida ligger i samma höjd som ovansidan på soffornas ryggstöd. De inre går från golv och nästan upp till taket. Du kan också bekläda din gamla trappa med trappbeklädnad i skiffer, granit eller med DuraTrapp. Flisby har snygga trappor i trappblock i granit eller betong.


Hur högt kan jag bygga muren ? Vilken typ av sten passar för trädgårdsgången? Hur får jag till trappan så som jag vill ha den?


Granitmuren "Fjällbacka" består av granitblock som kan limmas eller muras till önskad höjd och längd. Denna mur ger ett solitt intryck med.


Hustomten har kompetensen som krävs för anläggning av såväl snygga som praktiska murar som står stadigt i många år. Boston mur grafitfärg med granitblock som trappa. Skulptörförbundet, svensk förening med flera hundra verksamma skulptörer.


Ytvatten kan tränga in och bilda vattensamlingar i gropar i berget eller mot någon av grundens murar. I år lanserar vi ytterligare produkter: vad sägs om en alldeles ny mur ? Umbra är den följsamma muren som passar både i den moderna och traditionella trädgården. Stenen används till kantsten, murar och trappor.


Till trappor kan du få trapp planen och gavlarna mer som du vill. Lätt att knäcka där du vill. Trappor av granit passar utmärkt i både offentliga och privata miljöer.


Med olika stensorter och bearbetningar kan graniten ge vitt skilda uttryck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.