onsdag 31 juli 2019

Grundolja ändträ

I ett modernt täckfärgssystem är grundbehandling i allmänhet fråga om en tvåstegsbehandling med penetrerande grundolja. Vårda träet innan du målar det. Det här är en vattenburen olja som du använder på obehandlade panelskarvar, ändträ och sprickor.


Grundolja ändträ

Perfekt Impregneringsolja är en flytande impregnerande grundolja som används för skydd av skarvar, ändträ och andra utsatta delar på trä utomhus. Video Martin Lydén djupimpregnerar ändträ i en fritös. Om detta sker, upplöses det yttersta skiktet och måste ersättas genom att gnida in litet GRUNDOLJA.


Grundolja ändträ

Har man möjlighet kan man låta ändträet stå neddoppat i. Grundoljan ska strykas flödigt tills inget mer sugs in. Det är inget särskilt nytt påfund att först grundolja ändträ och därefter helstryka med grundfärgen. Tegel, kalksten, betong och lättbetong.


Grundolja ändträ

Ytterligare fördjupning Fasaders ytbehandling utgör det yttersta. Beckers Impregneringsolja är en flytande impregnerande grundolja för skydd av skarvar, ändträ och andra utsatta delar på trä utomhus.


Färdigmålas med Cuprinols färgsystem. Speciellt viktigt är behandling av starkt sugande ytor som ändträ och skarvar i virke. På ytor som utsätts för stora påfrestningar som ändträ. Industriell grundbehandling, slipning, påbättring med grundolja på ändträ och skarvar, gånger, strykning med alkydoljefärg.


Beckers Primex grundolja är en flytande impregnerande grundolja för skydd av skarvar, ändträ och andra utsatta delar på trä utomhus. Tränger extremt lätt in i. Grundmåla med Cuprinol Trägrund V. Målarmästaren tipsar: Var noga med att allt ändträ mättas ordentligt med grundolja. Torktid vid 20° C: Minst dygn. En grundolja för skydd av skarvar, ändträ och andra utsatta delar på trä utomhus.


Bestå grundolja trä är en olja som du använder på obehandlade panelskarvar, ändträ och sprickor. Bestå Impregneringsolja tränger in väl i. Var noggrann med skarvar, ändträ, spikhuvud och eventuella sprickor i träet. Använd flödigt tills träet är mättat.


Vattenburen grundolja för behandling av trärena ytor. Framför allt ger den ett bra skydd vid fasadens ändträ som ofta är ett av de mest utsatta områdena för fuktskador.


Detaljlösning för att dölja ändträ. Tvätta de ytor som skall målas med lämpligt rengöringsmedel. Ska man grundolja ändträ ? Däremot kan du stryka på aningen tjockare lager färg på ändträet eftersom det suger åt sig mer färg. WOODEX BASE är en bruksfärdig, lösningsmedelsbaserad grundolja för grundning av träytor före.


Viktigt att även ändträet behandlas med impregnerande grundolja och toppfärg. Avkapad yta samt skruvhål betraktas som ändträ. Omålade ytor Se till att ytorna är fria från mögel, alger eller annan påväxt. Börja alltid med rengöring.


Grunda med grundolja på nytt, obehandlat och bart tr. Den tränger in på djupet och ger ett mycket bra skydd mot fukt och sprickor i ändträ, skarvar.


En vattenburen grundolja är det första steget för ett. Det är viktigt att sugande trä, framför allt ändträ, mättas med grundoljan. Sedan ska allt omålat trä grundmålas för att försegla ytan på träet.


Det är även alltid bra att grundolja träprodukternas ändträ för att minimera sprickbildningen i träet eftersom ändträet suger upp till gånger mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.