måndag 12 augusti 2019

Ordet mölja

Nu kan du enkelt spara ord i egna listor. Var med och bygg upp synonymordboken. Vi har även integrerat en svensk tesaurus (begreppsordbok) i synonymordboken med relaterade ord.


Avsikten är att ge en hjälpande hand då du skriver. Allt krångel som över huvudtaget kan tänkas uppstå. Att " mölja " till det= Att krångla till det alldeles i onödan. Möljböx"= En person som krånglar till.


Ordet har skiftande betydelser i olika delar av landet. Det kan mena allt från dopp i grytan till haschpårökt. Oftast syftar ordet på en röra av något. Kommer nog av ordet räntan=inälvor, huvud o fötter på ett slaktat djur.


Det typiska för Värmland är formerna kryna, tryna, bryna och krôna. Relaterade ord och synonymer: 1. Hittade synonymer till slask.


Ordet mölja

I uttryck: brokigt virrvarr: i ett enda virrvarr: Nya ord : expeditör: elaking: dra åt skogen: visa sitt rätta sinnelag. Mölja : underbart, användbart närke- ord Tack Peter, jag trodde nästan jag var ensam om att använda det ordet. Uppgiften för veckan var kristallklar, projektledaren hade gjort mer än klart vad som förväntades av mig. Jag skulle prestera fler dokument, intervjua fler.


Ett viktigt ord som egentligen bör lyftas mer. Ett ord som kommer att bli bra använt. Du søkte etter ordet mølja i kryssordboka.


Vi fant synonymer til ordet mølja som du kan bruke til å løse kryssordet. DbLex synonymlexikon är anpassat för korsordslösning. Här är ett urval av de ord som DN- läsarna vill. Mol allena Moloken Morgongåva Morgonmål Månne Mårkermillå Måtte Mög Mögtocke Mölja.


Sedan började avarterna trilla in. Den första kom då jag var i Kiruna och fick höra ordet pula. Oreda eller skapa oreda Möluma, subst.


Ordet mölja

Ord går till handling när individen och gruppen hela tiden får höra en retorik som stämmer överens med sin snedvridna världsbild. Entusiastiska DN-läsare har i sommar adopterat drygt tusen utrotningshotade ord. Du kanske inte vet vad kravla är heller mölja då,inte det hmmm örla är att krypa,gå,rulla,snurra och hoppa samtidigt. Utmärkande för den gotländska julfisken var att den var mera omtyckt som färsk än som lutfisk (se ordet "jaulfisk" i Gotländsk ordbok).


Ordet mölja

Det går inte att bara gå och ” mölja ” veckovis. Paradoxer och flertydiga ord, poesi, flera frågor än svar, är medel att väcka den inre dialogen. Mölja : Ragnvald Johannes berättar: jag minns mölja från min barndom. Ordet fortunatum (välsigna förmögen) är alltså.


Dagligspråket vårres har fargerike, men også spesielle ord og uttrøkk som enkelte ganga kan bety så mangt, men har samme betydning. Hvis man høre på en kar som. Så var snövädret här igen.


Visst har du hört att eskimåerna har hundratals ord för snö ? Det exakta antalet i utsagan brukar variera från s. Fisk Långa(or) Fisk Magar Fisk Makrill Fisk Mölja Fisk Nejonögon Fisk Piggvar Fisk Rom Fiskrom Fisk Röding 5. Och, givetvis, karga måltider på tult och mölja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.