onsdag 6 november 2019

Islandshästar järvafältet

På Fors Gård har det varit ridskola med islandshästar sedan början av 90-talet. Vi erbjuder lektioner för såväl nybörjare som mer avancerade ryttare. Vi skapar unika hästminnen skräddarsydda utifrån dina förutsättningar och önskemål. Molnsätrastallet är ett privat stall för islandshästar i Järfälla kommun.


Islandshästar järvafältet

Ridskola - ridskola, ridläger, ridlektioner, ridning, träning och kurser, ridklubb, ridanläggning, ridkurser, hästar, arrangemang - företag, adresser, telefonnummer. Detta är en tävlingsform som vi blivit inspirerade av från Island och den passar islandshästen utmärkt.


Där finns också islandshästar som används till turridning och lektionsverksamhet. Järvafältet var militärt övningsfält i år. Hästarna har stora hagar med mycket utevistelse för en sund hästhållning. Det anordnas turridning på islandshästar på gården.


Molnsätra Stall ligger i Järfälla i närheten av Kallhälls station. För barn finns en shetlandsponny för ponnyridning och för vuxna finns islandshästar för turridning. Stallet har idag boxar med islandshästar. Vad göra när storstan tränger sig allt närmare inpå knuten?


Bia Falk, år, är uppvuxen på Bögs gård. Hur hittade du islandshästen ? Vi här inne på sajten har kommit i kontakt med rasen islandshäst på olika sätt. Stockholm har tio 4H-gårdar. Dessutom finns flera parklekar i kommunerna.


Islandshästar järvafältet

Klappa gulliga djur, från får och getter till lamm och alpackor! Häng med mig och Ella, när vi besöker Bögs Gård! Har någon av er som ser denna videon själva varit där?


Eller skulle ni kanske vilja åka dit. Fartfylld ridtur på islandshäst timmar med tölt. Vid Bögs gård ordnas också turridning med islandshästar.


Jag brukar säga att jag har varit säljare i hela mitt liv. Det började i svalen, som vi kallar en trappuppgång i Göteborg, när jag som sjuåring. Stall lyckan är ett litet stall med lugna islandshästar och en shettis.


Hos Johanna på Ridkraft kan du färdas fram i den uppländska naturen på en stark och smidig islandshäst. Eggeby gård Vi har en stalltjänst som sköter. Livet med islandshästar och lite annat. Härom veckan kom en fråga på bloggen om hur jag lär hästen att söka framåt nedåt, och här kommer.


Kommundelen består av områdena Lilla Viby, Östra Viby, Viby Går. Vi vill att så många som möjligt ska få uppleva känslan av att rida på en av våra islandshästar och i. Av skuggor märkt” är en feelgood-deckare av Marianne Cedervall och det är en rent avkopplande läsning.


Som flera andra av Cedervalls böcker, utspelar sid. Välkommen till Mörtsjötorp. Men rida islandshäst är ju mysigt. Järnåldershästen såg troligen ut ungefär som islandshästar.


Islandshästar järvafältet

Det blev en sväng till Rösaring ute i Bro idag. Med oss hade vi idag Charlie, Philip, Helena, Jonas och så alla hundar såklart för en dragtur på lite nya vägar. Inspiration inför långritt flera dagar till häst.


Börja med det lättare ridleder! Att få vara med sin häst i flera dagar är fantastiskt roligt och lärorikt.


Med tanke på släktens egen gamla fäbodstuga var det med extra stort intresse jag följde med på buföringen som Skansen arrangerar varje år veckan före midsommar. Solsvärta av Marianne Cedervall är den sista delen i serien om Miriam och Hervor, två underbara kvinnor som man lätt tar till sitt hjärta.


Portionsstorlekar Hästgruppen Anna-Karin gillar hästar och särskilt islandshästar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.