fredag 22 november 2019

Kanel hälsoeffekter

Vi frågade dietisten om det här med äkta kanel, kumarin och vilken sorts kanel vi. Jag har läst att kanel i allt för stora mängder kan vara dåligt för levern. Jag äter cirka en halv till en tesked kanel per dag.


Den kommer av barken från kanelträdet som växer vilt i regniga tropiska områden. Bland annat är kryddan känd för sin förmåga att.


Få reda på fantastiska egenskaper och hur du kan använda den ljuvliga kryddan. Efter förra veckans krönika hörde många av sig och frågade om kanel. Med inspiration från Må Bra har vi listat julens favoritkryddor och deras goda hälsoeffekter.


Enligt nya forskningar har kanel bra hälsoeffekter. En halv tesked kanel om dagen sänker blodsockerhalten. Men det finns betydligt fler huskurer. Kanel, saffran, nejlika och.


Om magen krånglar kan det vara bra strö lite kanel och kardemumma över morgonfilen så fungerar matsmältningen bättre och man slipper gaser. När det gäller påståenden om positiva hälsoeffekter från kanelen så är det framförallt blodsockerreglering och insulinkänslighet som brukar nämnas. Den är gynnsam för blodsocker.


För mer intresse att läsa om kanel och andra kryddor som gör gott för. Normal konsumtion av kanel betraktas dock inte vara skadlig. Det har forskats mycket kring det gröna teets hälsoeffekter världen över där forskarna är överens om att teet har många. Kardemumma ger stöd vid influensa, halsinfektioner och magknip.


Ingefära har mängder av hälsoeffekter. Inte minst gör ingefära att kroppstemperaturen ökar och att förbränningen får en riktigt kick.


Kanel hälsoeffekter

Underbar latte med kryddor som har läkande – och positiva hälsoeffekter. Honung är en gammal huskur vid förkylningsbesvär, som även fått vetenskapligt stöd.


Några studier visar att den kan. Cassiakanelen som är den vanligaste. Roten är full av näring och ger ett flertal hälsoeffekter. Den fungerar renande för levern.


Superkryddan sänker blodsockret. I kanel finns antimikroba ämnen (dvs ämnen som skyddar mot mikrober såsom bakterier). Saffran, kryddnejlika och kanel kan hjälpa mot både diabetes och håravfall, men inte utan biverkningar. Stora mängder saffran kan orsaka missfall.


Kanel hälsoeffekter

Så här kan kanel påverka din hälsa. En matsked kanel och honung om dagen hjälper till att hålla dig frisk.


Kanel hälsoeffekter

Här kan du läsa om kryddallergi, korsallergi med pollen, allergi-information om kryddblandningen curry och om vanilj och kanel. Bullarna blev verkligen goda. Vräkte på mycket kanel och smör och lite socker innan jag rullade ihop det hela.


Så dags att krydda på med kanel för dessa hälsoeffekter ger kanelen. Ordet har kommit in i svenska. Serveras med Naan samt basmatiris som hör också till - koka riset med tsk. Gurkmeja har också blivit riktigt populär de senaste åren tack vara att flera hälsoprofiler uppmärksammat dess hälsoeffekter.


Lär dig mer om havregrynsgrötens hälsoeffekter här, och få inspiration till hur du kan laga den goda frukostklassikern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.