fredag 27 december 2019

Klinkerolja på fog

Klinkerolja använder du till skötsel av keramiska plattor. Läs mer om klinkerolja online på stenbolaget. Vi har klinker till hemmets alla rum. Lägga klinkerolja på fogen.


Känner mycket väl till problemet och man är förbannad dagarna efter när man inte gör annat än glor på fogarna.

Fogade igår och i förgår med den fog vi tyckte skulle passa bäst, men nu när den torkat tycker vi den är i ljusaste laget. Speciell uppmärksamhet bör ägnas åt fogarna som smutsas lättast beroende på. Klinker är starka lerplattor för vägg och golv.


Efter behandling får du en yta som är smutsavvisande men klinkeroljan framhäver även färg och karaktär på sten. När du ska sätta torrpressade plattor kan du alltså få en jämn och smal fog. På golvet innanför ytterdörren.


Plattorna skall vara rena, torra och fogarna genomhärdade. Sys 8Klinkerrent – se separat produktblad.

I denna skrift redovisas förslag och rekommendationer på hur väggar och. I tips och råd finner ni information om hur man på bästa sätt. Det enda du behöver tänka på att aldrig behandla glaserade plattor med klinkerolja.


Behandla aldrig glaserade plattor med klinkerolja. Hitta din butik genom att välja län på kartan eller ange ditt postnummer. Klicka på reservera-knappen ovan om du vill att vi reserverar en vara åt. Kan man själv laga spruckna fogar i klinkergolv?


Svar: Visst kan du laga fogarna själv. Men fundera först lite på varför de spruckit. Hitta tillverkare, återförsäljare och butiker för att köpa billig och bra klinkerolja online på nätet. Ange postnummer i rutan nedan eller välj ett byggvaruhus genom att klicka på en länk.


Skyddar mot smuts samt ger plattor och fogar en. Cementbruksfogar är porösa men viss tätning uppnås vid behandling med klinkerolja. Starkt sugande kakel eller klinker skall blötas med en fuktig svamp på ytan (undvik vatten i fogen ). Tänk på att fogen upplevs som mörkare efter behandlingen.


Fungerar endast på oglaserade klinkerplattor i fogar. Dosering:Använd som koncentrat.

Jag har precis köpt en lägenhet och jag tycker att fogen på golvet i badrummet är jätteful och smutsig på vissa ställen. Det finns dessutom små hål. Fogar ska på en sträcka om maximalt fem meter för ögat uppfattas som raka.


Rekommenderad fogbredd om inget annat anges: 5-mm för våtpressade. Dessutom skall golvet inte ha klinkerolja, då det inte kan ta upp den.


Golvlsiterna har dessutom kletats på med fog vilket gör att de är genomsmutsiga. Lämna rengöringsmedlet verkande på fogarna. Tillgänglig för avhämtning på.


Idag har vårt nylagda klinkergolv fått sig en rejäl dos med Perstorp ättiksprit. Detta för att tvätta bort all fog som smetades ut på plattorna vid fogningen. Väljer du en för smala fogar är det risk att den packar sig och den för breda fogar kan vara svår att få ner. Förpackning: liter plastdunk.


Kakelplattan säljer flytspackel, elektrisk golvvärme, tätskikt, kakel, klinker, fix och fog till badrum till hela Sverige. Min svärfar säger att det är svart fog som.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.