onsdag 4 mars 2020

Näta in uteplats

Nätning av balkong: Det finns lagkrav på att näta in balkonger om man har katt. Lagen nämner ett visst antal höjdmeter för krav på nätning. Men så kan man ju näta in uteplatsen med och låta den vara ute fast på en begränsad yta, det är ju bättre än att bara vara inne.


Ni skulle ju kunna näta in uteplatsen, antingen med hönsnät eller kraftigare grönt nät (som våra grannar har men jag vet inte vart de köpt det). Jag tittade på många olika variante.

Vi vill " näta " in vår altan för att bli av med flugor mygg m. Det enda jag hittar är nät för fönster och dörrar men. Här samlar vi alla artiklar med tips på hur du kan näta in balkong, näta in trädgård eller altan och bygga olika typer av nätdörrar. Nät finns att köpa billigt på de flesta interiöraffärer. Hej Vår balkong var av typen där den sitter ihop med en granne, men har betongvägg hela vägen ut på den sidan, och där det är.


Liten fundering men varför kan du inte näta in uteplatsen ? Kanske tänker du bara på hönsnät med stora ramar som kan bli bökigt och klumpigt. Så att bara näta in uteplatsen kan vara en idé.

Ett tips är rådjursnät, det är ett starkt plastnät som inte syns lika mycket som hönsnät. Inlägg om näta in dörr skrivna av theresdahl.


För några dagar sedan tog jag tag i ett projekt som jag har funderat på en tid. Bästa sätt att näta in en balkong. Här pratar vi om allt som har med katter att göra.


Nu har vi en kattgård runt uteplatsen mot väggen på huset. Risken är tyvärr stor att en kisse försvinner i tätbebyggt område, för du får nästan garanterat räkna med. Näta in uteplatsen vore kanooonkul för kissen!


Uteplatsen Vi har också en. Svårt att se men bilden ska illustrera hur vi lade nätet ovanpå häcken för att få.


TransNavals sexkantsnät är lämpliga som hönsnät, kaniner, kycklingar och smågnagare. Det är bra att näta in sin balkong eller en uteplats.


Men att näta in en uteplats är ett större projekt då även ett nättak behövs. Nån som har koll på vad som gäller? Balkongnät till lågpris på bitiba.


Säker betalning och fri frakt från 5kr. De flesta av oss har lämnat över uteplats och trädgård till vintern och vi nöjer oss med att se.

Längre fram skulle jag vilja ha någon. Att näta in hela busken eller huvudstammen på fruktträd. Alla katter, men speciellt innekatter, mår bra av att aktiveras. Men marknivån vid vår uteplats är centimeter högre än nivån utanför.


Man kan, från att katten är liten, vänja den vid att gå i sele och koppel. Av säkerhetsskäl och risken för fastighetsskador är största volymen på tillåten pool på uteplatser 5liter och meters djup. Kan man få fast långa träreglar på betong tro.


Då skulle jag kunna näta in själva altandelen av uteplatsen men lämna trädgårdsdelen orörd. Undrar om det är någon som vet var man kan få tag i nät till ett bra pris.


Myggnät kan vara lika smart på uteplatsen som inomhus. Det är härligt att ha fönster och dörrar öppna under sommaren. Vill ni ha hjälp med att näta in balkong eller uteplats för er katt så rekommenderar jag R4´s schakt och hemservice (min Roger:) ). Det är inte att tillåtet grilla på balkongen eller uteplats. Har Du katt och önskar näta in Din uteplats måste Du först prata med styrelsen.


Du behöver oftast bygglov om du vill bygga en ny byggna bygga till eller göra vissa andra ändringar. Du kan även behöva bygglov för att sätta upp ett plank.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.