onsdag 6 maj 2020

Portvin till ostbricka

Missa inte vår grymma rea under Black Friday. Vi på Cervera har ett stort utbud av ostbrickor, beställ via vår hemsida! Stort urval av Portugisiska Viner i den Portugisiska Vin Butik. Söker du efter Ostbricka ? Nu 50%, 60% även 80% lägre pris!


Portvin till ostbricka

Ostbricka och vin är klockrent när man vill umgås utan att krångla till det. Njut av utsökta kombinationer, serverade med tillbehör som lyfter smakerna. Portvinet är inte direkt dåligt till någon ost. Sött och rött är rätt – med andra or.


Blev du sugen på att fixa en härlig ostbricka ? Ost och vin kan vara så gott ihop. En god ostbricka med passande vin och tillbehör är en klassiker.


Portvin till ostbricka

Här får du tips på vin till bland annat fransk, italiensk. Dryck till ostbrickan Här tvister de lärde. Men även ett portvin är oslagbart med sin söta karaktär som kontrast till de salta smakerna.


Blåmögelostar passar perfekt till söta vita viner eller portvin. En chardonnay är ett bra allroundvin till ostbrickan. Vad vill ni dricka till ostbrickan ? Sauvignon Blanc och till grönmögelost är det gott med söta viner som portvin. Rött portvin som passar till mögelost.


Sherry kommer både i torr och söt stil, oxiderad och inte oxiderad karaktär. Portvin är ett starkt och sött vin som tillhör Portugals mest. Vad är det bästa att äta till Portvin ? Det finns i massor av olika typer efter kvalitet, lagringssätt och prisläge. Mörkret sänker sig, och nu vill vi mysa hemma i köket.


Då är portvin perfekt – till ostbrickan såväl som chokladtårtan. Vilket vin passar till pizza, tacos eller vilken öl till pulled pork? I vår tjänst Vad passar till, får du dryckestips till över 5maträtter. Att välja vin till ost och kex är en intressant utmaning!


Oftast blir det väldigt gott men det finns ett och annat bra vin som inte passar till alla ostar. Lagrad ost och ädelost passar utmärkt med sött vin som starkvin typ Portvin, Madeira eller ett dessertvin.


Jag heter Henrik och är kock. De flesta väljer rödvin till ostbrickan. Men testa gärna även portvin eller ett vitt vin. Till exempel: Något från Loiredalen av druvan sauvignon blanc.


Portvinsfikon, fikon i en lag av portvin, balsamvinäger och socker, ett fenomenalt tillbehör till ostbrickan. De färska söta fikonen får en härlig mjukhet i den.


Där sorteras, blandas, lagras och förädlas basvinerna till de olika typerna av portvin. Du bjuder på ostbricka eller liknande. Gör en god fikonmarmelad smaksatt med portvin, stjärnanis och lagerblad. Passar bra till ostbricka eller på croissant och till baguette med brieost.


Om du väljer att servera vin till ostbrickan, tänk på följande. Därför passar ett sött vitt vin eller portvin bra tillsammans med den salta ädelosten. Någon som har något förslag på ett gott portvin som passar till ostbricka ? Här är tipsen för en perfekt ostbricka. Istället för vin, servera en frisk belgisk ale till ostbrickan.


Syrligt och fruktigt friskar upp det feta i ostarna. Toner av lime, rostat brö.


Portvin till ostbricka

England kom att bli en viktig spelare när det kommer till portvin och många av de klassiska portvinshusen har engelska kopplingar. Att avsluta en middag med vin till ost är en gudagåva för många. Vid rätt val av vin till ost smälter allt i munnen och utgör en svårslagen vin- och. Din guide till portvin, dess ursprung och dess framställningsprocess.


Allt du behöver veta om portvin, helt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.