torsdag 7 maj 2020

Stenkompass

Stenkompass

Akademis biblioteks bildsamlingar: picture abo. Etnologiska och folkloristiska samlingarna: cultura abo. Konstvetenskapliga arkivet: konstvet abo. Stencirkel Snygg stencirkel med vackert mönster i grå natursten i granit.


Stenarna har olika storlekar och har olika grå nyaser. Med dessa granitstenar bygge. SIDAN 2-Nya vrakfynd hittades i Lumparsund Vrakletare. Skiffer, sand- och kalksten, granit och marktegel.


I Lemböte finns bland annat en lägergår Sankt Johannes kyrka och Lemböte kapellruiner. Den japanska trädgården kombineras dom grundläggande elementen i växter, vatten och stenar med enkla rena linjer. Detta gör att du kan skapa en plats för lug.


Stenkompass

Rödhamn är en uråldrig hamn i Lemlands kommun på Åland. Människor har sedan urminnes tider tagit sig. Lumpo by har bara tre gamla hemman. Det gör Kosterhavet, som på sina ställen.


Køb kompassten i granit her. Få vist de fire verdenshjørner på en kompassten i haven eller på terrassen. Denna stenkompass säljs på uppdrag av ett företag. Vikingarna använde sig av en " stenkompass ".


Stenkompass

På den var månen och vissa stjärnor inritade och med den kunde vikingarna räkna ut vilken kurs de hade. ARKEOLOGI I NORR UMEÅ UNIVERSITET Institutionen för idé-samhällsstudier. Längst till vänster på bilden och framför deltagarna. Jag har dessa uppgifter om Hans Wasaeus: Wasaeus, Hans eller Johannes.


Stenkompass med åtta armar på Kolaningen i ett klapperstensfält på Mickelsörarna i Maxmo skärgård. Kyrkoherde i Kristinestad och Lappfjärd. Här hade Henrik Sjöfararen sin navigeringsskola, och på borggården finns en meter stor stenkompass som han använde för sina beräkningar.


En sådan stenkompass finns också invid jungfrudansen intill Norra hamnen på Grytskär. Den cirkelrunda kompassen, som är sju meter i diameter, har indelats med stenrader i sektioner.


Content Managament System) som är baserat på öppen källkod. MJR STAVERSBY Staversby stengärdesgår hist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.