onsdag 1 juli 2020

Trappsteg i slänt

Du måste gräva ur slänten för om du bara staplar dit blocken kommer dessa att sjunka i jorden eller flytta på sig när det blir. Utomhus går man lite annorlunda och man har oftast mer utrymme att röra sig på. När man gör det i till exempel en slänt blir slitaget hårdare än. När du bestämmer antalet trappsteg bör du tänka på att en utomhustrappa inte bör ha.


Ett blocksteg är ett trappblock som används för att bygga framförallt trappor i en backe eller slänt.

Trappsteg i ljus granit med råkilad front. Jag har en brant slänt i min. Som synes så satte jag ihop två 45x1för att skapa ett bredare trappsteg på mitten då det kan upplevas jobbigt.


En bra utomhustrappa ska vara lätt att gå i och fungera såväl på sommaren som på vintern. Här visar vår hussnickare Ohlis hur du planerar trappbygget. Vi har en slänt, ganska brant och just nu utan trapp. Trädgårdskontot mycket belastat.


Våra blocksteg finns i ett brett urval av olika stenmaterial.

Konstruktion av trappa i slänt. Skiffer trappsteg bestämt mått. Skala av matjorden och schakta ur under-liggande mark på den plats i slänten där trappan ska ligga. På ovanstående bild kan du se hur trappstegen ser ut i profil.


Jag valde att göra en liten "näsa" i framkant bara för att det skulle se lite snyggare ut. Senaste tillskottet är min trätrappa som tar mig upp i östra slänten där jag har för avsikt att anlägga.


Det enklaste sättet att göra något med en brant och bred slänt är att terrassera den. Bygg flera " trappsteg " med en bred planteringsyta med hjälp av murblock. Genom att dra trappan fram och tillbaka över slänten kan man ta upp en starkare lutning än.


Jag skulle vilja sätta stenar i denna slänt. Stenarna radade jag börjande nerifrån, de största nertill och enstaka större högre upp som trappsteg.


Tanken var först att gräva ur slänten lite och ha en trappa. Johan sågade ut kilar som sedan skulle monteras på vangstyckena för att forma själva trappstegen.


TV - Seconds to start watching Loading. Vi planerar och tillverkar alla trappor enligt det utrymme som är reserverat för trappan.


Om man vill ha en trappa som är bekväm och säker att gå i, kan det.

Stentrappa - vi har block till trappa, entrétrappa, blocksteg i granit och blocktrappa. En trapprenovering lyfter den. Allt till ditt byggprojekt. Handla tryggt online hos Bolist.


Du kan gott bygga egna trappor i bostaden. Men du måste vara noggrann, särskilt med mätningen. Vi ger råd och instruktioner för hur du bygger trappor. Lägg trappblocken i färdig slänt.


Släntstegen tillverkas i två typer. Dessa trappor passar till raka och rektangulära öppningar. Vi bor i ett sutteränghus och på ena sidan är en slänt (gräs) men vår och höst blir det bara lera.


Ger en ganska mjuk signatur i slänten och är lätta att forma så att övergången blir diskret mellan trapp och gräs eller vad du skall ha. Att bygga trappor i trädgården sker som regel för att uppta nivåskillnader men trappor kan också i den platta trädgården skapa intressanta och spännande.


Byggoteknik är ett teknik- och kunskapsföretag som utvecklar och säljer system för besöksräkning. Kunskapsbanken på byggoteknik. Där så inte kan undvikas bör trappstegen tydligt markeras. Stegdjupet i trappor bör vara minst meter, mätt i gånglinjen.


Att mäta upp en trappa är inte så svårt som det låter. Om du följer vår sammanställning får du alla viktiga mått som krävs för en optimal trapplösning. This Pin was discovered by Mathilda Edlund.


Discover (and save!) your own Pins on Pinterest.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.