måndag 17 augusti 2020

Tistelfjäril

Tistelfjäril (Cynthia cardui) är en art i familjen praktfjärilar (Nymphalidae). Fjärilen förekommer i alla världsdelar förutom Sydamerika och Antarktis. Information om tistelfjäril. Den klarar faktiskt inte ens av vintern i Sydeuropa utan de tistelfjärilar vi.


Honan lägger sina ägg, ett och ett, på tistelblad och andra växter. Sonnik längtar efter att få överleva och bli en fin tistelfjäril och spinna silke - och flyga över ängen i sommar.

Larven spinner silkestrådar med små spinnorgan som sitter på den nedre delen av huvudet. Om du ser att den rör huvudet fram och tillbaka, håller den antagligen.


Eleverna följer fjärilen genom dess liv och skaffar sig en. I Sverige förekommer nominatformen A. Den vuxna fjärilen har glest tandade vingar, som på ovansidan är intensivt. Forskarna har kunnat visa att det finns fem fjärilsarter som migrerar fram och tillbaka till vårt land: tistelfjäril, gammafly, rovfjäril, amiral samt kålfjäril. Fråga våra jourhavande, eller se en Aktuellt i naturen-film.


Från larv till fjäril Ann-Charlotte Roup.

Trädgårdens fjärilar Många minns sin barndoms somrar med lavendelbuskar och blommor med en mångfald av vackra färgglada fjärilar jagande varandra från blomma. Glosbe, online-lexikon, gratis. Bläddra milions ord och fraser på alla språk. Flyger i april,maj,juni,juli,augusti,september,oktober.


Om du vill lära dig mer om fjärilar kan du gå in på Lunds universitets webbsida. De fjärilslarver som lever på nässlor är nässelfjäril, påfågelöga, vinbärsfuks, amiral och tistelfjäril.


Läs mer om hur man föder upp fjärilslarver p. Upptäck den bästa källan för gratis bilder och videos. För att använda tjänsten Tigtag måste du vara inloggad med ett personligt konto.


Ska man fånga en tistelfjäril eller fotografera den får man gå långsamt och se till att inte ens skugga faller på den. Misslyckas man med detta. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att. Länkar till det här inlägget.


Skicka med e-post BlogThis! Vad heter denna fina lilla fjäril? Det är en snabbflygande fjäril som ger sig av. Förutom nässlor kan tistlar, kardborrar och malvor vara värdväxter för de.

Livscykel – tistelfjäril 109. Dagfjärilar, rhopalocera, är huvudsakligen dagaktiva fjärilar. Hur länge lever en tistelfjäril ? Vi har tittat på olika svenska fjärilar och eleverna har fått välja en.


Den här bloggvärlden är då inte dum. Videfuks o aspskimmerfjäril. Den är en stor och kraftfull flygare. Djur på T inkluderar: tjäder, tofsmes, trynfisk och tvättbjörn.


På denna sida hittar du en lista över djur som börjar på bokstaven T. Påfågelöga Foto: Thomas Liebig. Klöverspinnare Foto: Thomas Liebig.


En lärplattform för er som verkligen vill fokusera på läroplan, resultat och att frigöra tid för lärarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.