onsdag 2 september 2020

Svensk modeskapare

Här träffar kronprinsessan Victoria svenska modeskapare på Capsule fashion trade show i New York. Självklart klädd i svensk design.


För att få en bättre uppfattning om vilka de allra största svenska modeskaparna är, och har varit, kan man börja här. Bakom kulisserna är bloggen som skrivs speglar livet bland kungligheter, kändisar och stjärnor.


Svenskar har alltid haft en bra känsla. Camilla Spjuth Palve och Helena Lindstam bjuder också på.

De bästa modeskaparna tenderar att lämna en bestående prägel på branschen, vilket är något samtliga designers på denna lista utan tvekan har gemensamt. Efter nästan år som modeskapare är Gunilla Pontén still going strong.


I filmen berättar hon öppenhjärtigt om sitt liv i den svenska modevärlden. Det är tänkt att bli en artikelserie där jag lyfter upp olika svenska näringsidkare eller förebilder som banat väg inom olika områden i Sverige.


Flest översättningar - Helt gratis! Modets huvudstad i detta stövelformade land är Milano, och här har de flesta italienska modeskaparna sitt högkvarter.


Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt.

Men hur började allting egentligen? Sverige är sett till yta och invånarantal ett litet land. Glosbe, online-lexikon, gratis. Bläddra milions ord och fraser på alla språk.


Allt hertiginnan Kate och barnen George och Charlotte bär säljer slut på nolltid. Så här mycket ger Kate-effekten brittiska modeskapare. Modeskaparna som listas berör de som designar kläder, klockor, väskor, accessoarer och dofter.


På första plats hittar vi italienska Gucci som erbjuder mer än. Katja Geiger var inte bara först som svensk modeskapare att slå igenom i USA. När blev svenska modeskapare så lyckliga och hoppfulla?


Optimism, mångfald och den smala silhuettens död. Mode på kontoret: Så livar du upp dräkten.


De flesta människor älskar mode och lägger ner en hel del tid på att förfina den personliga stilen. Vårt nordiska klimat gör dessutom det säsongsbetonade.


This is Sweden är en kollektion, en serieroman, en antologi och en film om antirasism och svensk identitet. Spanska modeskapare på spanska. ELLEs Jenny Fredriksson har koll på det mesta som händer i modevärlden.


Dagens spaning gäller framtidens modeskapare som knackar på dörren till den stora.

Våren närmar sig med stormsteg och snart kan man nog höra fåglarna kvittra också. Det märks att det börjar vara ljusare längre på eftermiddagen.


Yle-kontots användarvillkoren har ändrats 25. Sveriges största sökmotor för det svenska språket. De nya villkoren förbättrar ditt dataskydd.


Det där med Linda Nurk kändes avslaget, det finns andra, svenska modeskapare. Valentino, Mja… Lite trist, hoppas mer på Saab om det skall handla om Glamour med. Böjningar: modeskapare, modeskaparen, modeskapare, modeskaparna. Modeveckan inleddes med att två modeskapare.


Margareta van den Bosch får medaljen för ett mångårigt arbete med att lyfta svenskt mode till internationella. Allt svenskt mode och textilföretag på ett och samma ställe.


Nu ska svenska modeskapare få hjälp att etablera sig där. Född Ellen Gunilla Margareta Pontén i Stockholm. Nyheter om Modeskapare från den svenska pressen. Vi samlar nyheter om Modeskapare från över 1svenska källor.


Camilla Thulin, 5 är en berömd svensk modeskapare och författare. Nu använder hon bland annat Alice Teodorescu, politisk redaktör på Göteborgs. Oscar de la Renta var en av världens mest kända modeskapare.


Han gjorde vackra kläder till många av världens mest kända människor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.