måndag 19 oktober 2020

Vajerräcke väg

Ett vajerräcke är en typ av vägräcke som finns på vissa större och trafikerade vägar. Vajerräcken monteras främst som mitträcke i mittremsan på motorvägar.


Vägräcke är ett långsträckt räcke utmed en väg, vilket monterats i syfte att höja trafiksäkerheten genom att hindra fordon från att köra av vägen, in i. Krav för vägar och gators utformning - trafikverket. Vajerräcket kan du trä genom stolpar, max längd på vajern är 10m med dessa beslag för att kunna sträcka upp vajern ordentligt.


Böj aldrig vajern mera än 45.

Hur väljer man rätt vägräcke? Här hittar du allt om vägräcken som Kohlswa, W-profil, broräcken och rörräcken. Vi hjälper er att hitta rätt! Grundutrustning för avspärrning av väg enligt Falköpingsmodellen.


Våra vägräcken och broräcken räddar liv efter våra vägar varje dag, året om. Vi tänker på trafiksäkerhet i alla lägen.


Vid tjugo över tre på lördagsmorgonen larmades räddningstjänst till en trafikolycka efter att en bil kört genom ett vajerräcke. Olyckan ska ha inträffat i.

En skåpbil har kört in i ett vajerräcke på väg 2 trafikplats Finja, Hässleholms kommun. För att göra vägarna så säkra som möjligt för både trafikanter, personer.


Hur hittar man vägar utan räcken? Många motorcyklister vill undvika vägar med mitträcken, särskilt de som har vajerräcken. Genom att använda Trafikverkets. Om du har råkat ut för en skada på eller intill en statlig väg kan du ha rätt till skadestånd.


Onsdagens allvarliga bilolycka var en i raden av olyckor på sträckan. En bil körde på torsdagsförmiddagen in ett vajerräcke på väg 11. Nu har vägen stängts av för all trafik. På tisdag morgonen körde en bilist in i ett vajerräcke på riksväg 21.


Larmet kom in strax innan klockan på tisdagsmorgonen. Vajerräcket är en räckestyp som inte är hälsosam för motorcyklister att köra in i då de har stolpar med. Den väg där flest motorcyklister dör mot.


Vägverket fick tänka till en gång till och snart var den fyrfiliga vägen med vajerräcke mellan körbanorna uppfunnen. Tidigare i veckan omkom en 66-årig kvinna efter en krock på väg mellan Hedesunda och Gävle. SOS med anledning av en trafikolycka på väg i höjd med Örsjö utanför Nybro.


Ett körfält på väg i riktning mot Borås är avstängt.

Bil totalförstörd – körde in i vajerräcke på väg 23. En man i 45-årsåldern körde in i ett vajerräcke på väg i höjd med rastplats Lars.


En skåpbil körde in i vajerräcket på väg i höjd med trafikplats Finja innan lunch på fredagen. Vid tiotiden på tisdagsförmiddagen körde en personbil in i ett vajerräcke på väg utanför Torup i riktning mot Skeppshult.


I många fall har vägtypen även ett. En personbil och en buss har varit inblandade i en olycka på väg 1vid Hovåsmotet i Askim. Inledningsvis blockerade ett vajerräcke vägen i båda. Hela väg 1från Lomma till Lund ska bli säkrare genom att vägen får ett vajerräcke mellan körbanorna.


Vägen har redan ett vajerräcke fram till. Väg 1mellan Klörup och Aggarp ska bli säkrare. Vägen ska få både sidoräcken och mittvajer. I samband med olyckan fick vägen stängas av men vid 18.


Det är oklart om någon kommit till skada i samband med olyckan. Sveriges Motorcyklister, SMC, avundas norska motorcyklister som slipper vajerräcken längs vägarna. Svenska Trafikverket låter sätta upp mil efter mil.


Respektive fordons väg in mot olycksplatsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.