torsdag 8 april 2021

Vattenglas konservera ägg

Stort urval av vattenglas på Stylight. Förr i tiden använde man sig av vattenglas för att konservera ägg. Nej inte glas med vatten, utan ämnet vattenglas som är synonymt med natriumsilikat.


Slänger du äggen när bäst före. Då föll valet på vattenglas. De konserverade äggen kunde hålla upp. Vattenglaset tätar porerna i äggens.


Hur torkade och konserverade man mat förr i tiden när. Upptäcka nya vattenglas trenderna. Missa inte vår grymma rea under Black Friday. Större utbu bättre priser.


Vattenglas konservera ägg

Leta i flera butiker samtidigt. Samma egenskap utnyttjades förr för att konservera ägg i vattenglas som tätade porerna i äggens skal.


Vattenglas konservera ägg

Den tätar porerna på äggen och kan på så vis användas som. Natriumsilikater kan inte brinna. Förvarade svalt inlagda i tidningspapper och vända minst en gång i veckan håller de lika länge som äggen i vattenglas. Vill du konservera kokta ägg så.


Precis de egenskaper som vi eftersökte i en. Konserverad frukt och grönsaker. Används som bindemedel (lim), konservering av ägg etc. Man kan " konservera " papper med vattenglas.


Vattenglas konservera ägg

Vart köper i ert trögflytande natriumsilikat? Men tydligen lägger hönsen bäst på våren, enligt mina källor. Då bör den moderna husmodern konservera ägg. Dom äggen konserverades i vattenglas.


Själv känner jag mig som ett ägg. Som egentligen är nyvärpt. Men nog har sett en hel del, upplevt en hel del. Hittade i en "Husmors almenack" från mormor lite saker om föremåls hållbarhet.


Ingen vet nuförtiden vad vattenglas är, man använde förr sådant för att konservera ägg. Alessi All-Time vattenglas kan du hjälpa andra (tveksamma kunder).


Välsmakande inlagda ägg i en lag av ättiksprit, socker, vatten, rödlök, morot, purjolök och dill. Inlagda ägg passar bra att servera tillsammans med en sillbit. Mjölk och mejeriprodukter.


Eftersom hönorna inte värpte året om för hundra år sedan, var ägg på vintern inte en självklarhet. Man fick hitta på sätt att konservera dem.


Kommer Markus att kunna få ner ägget i vattenglaset med ett enkelt slag? Och går det med fyra ägg ? Läget vid Odenplan var lämpligt då många av kunderna var kontorsflickor.


Maxa tallriken med en fet tonfiskröra, ägg och grönsaker så är LCHF-middagen fixad på mindre än en kvart. Socker behövs för att konservera. Enklaste sättet att pochera ägg.


Verkar svårt, men är enkelt - om du vet hur man gör. Normalt glas har en hårdhet på ca 2-på mohs hårdhetsskala. Det är alltså medelstarkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.