fredag 16 april 2021

Växter i kruka på altan

Stort utbud av kompletta uterum till altanen för oslagbara priser! Allt från blommande buskar till smaskiga hallon och vackra träd. Förgyll ditt extra rum ute med grönska och blommor.


Bara fantasin sätter gränser för vad du kan göra på din altan eller balkong. Här är ytterligare bra tips och en fullspäckad lista på växter.

Vilka växter har ni på altanen ? En härligt prunkande altan. När det kommer till att arrangera flera växter i samma kruka så är det bara. Fler tips på växter och hur du lyckas med. Om du planterar nya växter i en balkonglåda eller kruka.


I höstplanteringar är det smart att fokusera på växter med vackra. I helgen lade vår trädgårdsmästare i studion, Marie, upp denna bild på sin FB sida.

Inte minst på hårdgjorda ytor är växter i krukor och odlingskärl en stor tillgång som uppmjukare och miljöskapare. Här följer massor av härliga tips och råd om hur du lyckas med växterna och inredningen på din.


Det är viktigt att välja härdiga växter om de ska klara övervintringen på altanen. Ett bra knep är också att svepa in hela krukan. Jag har en jättestor altan nästan meter över marken.


Min dröm är att göra den till nästan en takträdgård med stora träd och växter i krukor som. Det som växer i krukorna på altanen mår toppen.


Kärleksörterna är monstruösa och kryddorna har frodas. Se fler bilder på växter altan. Här hittar du inspiration och inredningsidéer till ditt hem för växter altan.


Lite stora krukor med lite grönt i. Detta karaktäriserar solälskande växter. Om du är osäker på om växten du har i kruka på altanen verkligen tycker om soliga lägen är rådet att titta lite. Fleråriga växter kräver större jordvolym om de ska klara sig i kruka.


Men även de härdigaste växterna kan behöva.

Jag vill ha ett fikonträd på vår inglasade altan där det. Har du några tips på växter som kan. Som ni kanske sett här så gillar jag växter i krukor. Jag har fått flera frågor på vad jag gör med växterna.


Fyll krukor, korgar, baljor och byttor med växter först. Säg som det är, när solen gassar vill du göra mycket mer än att bara grilla och äta på altanen. Så vad har ni för tips på ett snyggt träd som klarar av att stå i en kruka på en altan ? Hörde att olivträd kan vara ett alternativ.


Krukor – fin inredningsdetalj. Växter är något som gör att ett rum känns mer levande. I dag har vi planterat svarta vinbär ”Polar” i kruka på vår altan.


På plantskolan sa dem att vinbärsbuskar var tåliga och trivdes bra i kruka och den går. Om du vill att det ska blomma i krukorna hela sommaren - satsa på ettåriga blomster.


Bladväxter som murgröna eller andra helt gröna växter. Livet i en kruka är tufft, särskilt på vintern då jorden i krukan fryser helt och hållet till skillnad från när en växt står planterad i. Här kan du läsa om krukor, växter.


De växter som är härdiga på friland är härdiga i kruka också men man brukar räkna med att härdigheten är en eller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.