onsdag 12 maj 2021

Vitolja furugolv

Hitta De Bästa Erbjudanden Online! Spara - % På Online Shopping. Det finns många sätt att behandla sina furu- eller grangolv. Många är ute efter den blekt vita ”såpade” känslan, men hur gör man för att få ett snyggt.


Om du vill ha ett blekt vitt furugolv är det att luta golvet som gäller. Här berättar André Dahlström som jobbar med att luta golv vad du ska tänka på.

Nyinlagt furugolv slipat och vitoljat. Detta golv är inte behandlat med vitlut i grunden utan enbart vitolja. Vi har över 1mfurugolv.


Ett genuint furugolv har en naturlig aura av skog över sig som få andra träslag kan förmedla. Våra lutade och vitoljade golvtiljor bevarar denna naturliga. Det flesta undergolv är alltså brädgolv av gran, men även furugolv förekommer.


Ett oljat golv ger träet en varm och levande yta. Vi vitoljade och sedan vax på det håller sjukt bra. Vax är tydligen det som kommer och gäller nu förtiden.

Jag tror borstat furugolv är mycket vackert! Istället för att luta och vitolja eller vitsåpa golven så har vi valt en. Furugolv, per meter 1kr. Slipduk till golvolja kr.


Skurborste för skaft kr. Det billiga byggvaruhuset online. Snabb leverans, oslagbara priser! Alla konkursbon med byggvaror. This Pin was discovered by Yrsa Forde. Discover (and save) your own Pins on Pinterest. Handla enkelt och smidigt med hemleverans till hela Sverige. Vitoljat 1-stavsgolv i furu från svenska Rappgo. Ett ljust furugolv som passar utmärkt i skandinaviska hem. Se här och beställ helt fraktfritt på nätet. Här får du en steg-för-steg-beskrivning.


Ge trägolvet en tålig och hållbar yta. Ytbehandlingen framhäver den fantastiska känslan av värme och mjukhet som du endast hittar i ett massivt furugolv. Dimensioner: 14x11 14x13 20x11.

Rappgo tillhandahåller trägolv i alla dess slag och former såsom askgolv, björkgolv, bokgolv, ekgolv, parkettgolv, furugolv, grangolv, lärkgolv. Våra golvtiljor bevarar denna naturliga karaktär och adderar ljus. Såpa, olja, lack eller rent av färg. Det svåraste med furugolv är inte att lägga utan att välja ytbehandling.


Lack är elegant och slitstark, olja ger en varm färgton, såpa passar bra på ljusa furugolv – men vad passar egentligen bäst på dina golv? Välj mellan halvmatt och matt. Ditt pris efter ROT-avdrag.


Jag har lagt ett massivt furugolv med struktur i kök o hall. Svensktillverkad 1-stavsparkett Mörkaskog i furu. Ett vitoljat och lutat furugolv från Rappgo. Beställ enkelt och smidigt på nätet hos Golvpoolen.


Man kan använda sig även av olika färgad lut för att få djupare och jämnare infärgningar på furugolv eller vid färgning av parkett och massiva ek golv. Min idé är att slipa golvet med riktiga maskiner sen måla på vitolja eller vit lack och sen att det är klart samtidigt som det är fint och håller sig så i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.