Välj enkelt och bekvämt ur vårt sortiment. Rött, Vitt, Rosé, Mousserande m. Fina viner från hela världen! Låt våra experter överraska dig! Upplev exklusiva, utvalda viner.
Regelbunden leverans direkt hem! Ta reda på fakta med CARFAX innan bilköpet. Vilken temperatur ska vinet ha? Här är tipsen som ger dig en bättre upplevelse – med rätt temperatur på både rött och vitt vin.
Gör vinet rättvisa, servera det i rätt temperatur ! Att ha rätt temperatur på vinet man serverar är väldigt viktigt. Vid vilken temperatur ska jag servera rött vin, rosévin, vitt vin och Champagne? Allt om Vins Håkan Larsson ger bra tumregler. Att servera vin vid rätt temperatur kan ha större betydelse än man tror.
Hur länge ska man kyla vinet ? Champagne och torra vita kvalitetsviner serveras snarare bäst vid en temperatur mellan 8ºC och 10ºC. När man skall få vinet till en korrekt temperatur. Både smaken och lukten påverkas. Lagra vin behöver inte vara så svårt.
Men om du ska lagra viner 5-år, då behöver du tänka på vissa saker. Mer om lagring på Systembolaget. Vita viner produceras främst av gröna druvor. När det kommer till champagnens temperatur vid konsumering är det 8-10° C som rekommenderas.
Det går utmärkt att använda en digital termometer som sätts runt. Vi levererar viner från Hamburg till alla platser i Sverige. Var tillfälle har sitt vin – vi tipsar om vilket vitt vin du avnjuter tillsammans med lax och skaldjur som räkor och kräftor eller i sin egna smaklighet.
Du har säkert vid något tillfälle behövt värma eller kyla ett vin för att få rätt serveringstemperatur. Hur är det bäst att gå till väga och. Att vin skall serveras vid rumstemperatur är förlegat, när vinerna är för varma upplevs de jolmiga och eldiga. Vad som händer är att vid temperaturer över 18.
Ett gott vitt vin är måltidens perfekta partner. Köp vitt vin hos Winefinder och få det levererat hem till din dörr. Matforsk i Norge gjorde en 3-års studie på lagring av vin vid olika temperaturer och kom fram till att det enda som sker är att vinet mognar snabbare vid högre.
Lika viktigt är att man serverar drycken vid en lämplig temperatur. Vin fryser tidigare än man tror. Vin med låg alkoholhalt (cirka % vol.) börjar frysa redan vid -3ºC.
Vin med högre alkoholhalt (cirka %) fryser vid -6ºC. Många kockar och matintresserade menar att det går att avbryta tillagningen vid ännu lägre temperaturer än de angivna i denna lista, men det kräver kunskap om.
Vid viken temperatur fryser 1% vitt vin ? Vid högre temperaturer utvecklas vinet snabbare och vid för låga kan det bildas en bottensats eller ske en utfällning av vinsten i flaskan. Hur gör ni när ni ska servera era viner för att de ska serveras vid rätt temperatur ? Vinjästen i sig kan bidra med olika smaker till vinet såsom smör och banan. Temperaturen är viktig vid jäsningen.
Vitt vin, rosévin och rött.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.