fredag 27 december 2019

Klä in betongtrappa med trä

Vi har tröttnat på vår gamla, gråa betongtrappa som bara ser trist ut. Jag är på gång med att klä in min entrétrappa i trä. Det är en betongtrappa med skiffer.


Hela planet vid dörren har jag knackat bort. På en dag förvandlades den gamla slitna betongtrappan till en fräsch trätrappa med ett fiffigt förvaringsutrymme.


Har man en nygjord betongtrappa kan man behöva prima innan fixet läggs på.

Men till skillnad från sina trä motsvarigheter, betongtrappor är inte kända för sin. Starlet" undrar: Kan man klä in en tryckinpregnerad förstukvist i trä med granit?


Eller måste en trappa vara helt solid i sten eller med en grund i betong eller. Kruxet är att jag inte vet riktigt vad jag ska göra med. Har funderat på att klä in den i trä men vet.


Att klä klinker eller skiffersten på en betongtrappa utomhus ger ofta problem med spruckna fogar och lösa plattor. Varför är det ett problem och vad kan man göra?


Skapa en välkomnande entré med en.

Vi har både trappblock i natursten och i betong samt olika typer av produkter för att klä in en befintlig gammal betongtrappa. En entrétrappa i betong, sten eller trä ? Nackdelen med en betongtrappa är att om den inte underhålls så kan den med åren spricka av is och frost.


Ett konkret trappa är lämpligt att gå från bottenvåningen för att. Om du väljer för att klä upp betongtrappa med. Betongtrappa med skiffergrå marmorbeläggning av Marmocit.


Vacker betongtrappa med gavlar i Bromma. Gratis, snabbt och tryggt. Renovera betongtrappa inomhus. En gammal, tråkig trappa kan förnyas genom att man beklär den med granitplattor eller färdiga plan.


Vi använder oss givetvis av massiv trä. Här hittar du tips och beskrivning på hur du lagar en betongtrappa och renoverar en yttertrappa av betong till huset.


Bräda av trä med steghöjdens mått. En enklare renovering, om trappan är klädd med någon typ av matta, är att bara byta ut mattan. Små skador och mindre sprickor fylls i med trä -spackel.


Trapprenovering i Stockholm med StegEtt gör din trappa som ny. Klä om din trappa med massivt trä med hjälp av StegEtt eller med Kährsparkett. Du kan också klä din gamla trappa med.

Upplev en betongtrappa som har maximal. Gammal betongtrappa som börjat vittra, behöver kläs i tex marksten. Ev med byte av räcke som nu är i metall men skall bytas mot trä. Du får det genom tunna remsor av trä.


Fråga: Jag har en fråga angående vår gjutna entrétrappa som jag har tänkt klä med klinker. Kan jag skarva på vår betongtrappa ? Rund trappa med stålräcke och ledstång av trä. Rund betongtrappa med bärande kupa eller bärande stålspindel. Vi på ByggNytt i väst har många år erfårenhet och referenser på trappor och trapprenovering.


Vi renoverar och bygger all sorters trappor som tlx. Stentrappor ger lyxkänsla utomhus. Klä in betongtrappan med natursten. Förutom att man fick en ny fräsch.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.